İshakpaşalı kadınlar Şehitlerimizi böyle andı

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeni ile bir program gerçekleştiren İshakpaşa Kadınlar Kuran Kursu eğitmenleri ve öğrencileri, yağsız, tuzsuz ve şekersiz çorba ikramında bulunarak, Çanakkale Şehitleri’nin zor ve yokluk içinde yaşamış oldukları anları, kendileri de bi nebzede olsa yaşadılar. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 18.03.2015
1.293
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Din Bir Sen Kadın Kolları Genel Başkanı ve İshakpaşa Kadın Kuran Kursu Eğitmeni Zehra Ustaoğlu, bu programın ilk olarak bu yapıldığını ama geleneksel hale getireceklerini ifade etti. Yapılan ikramın yanı sıra okunan Kur’an ve Yasin-i Şerif’ler Çanakkale Şehitlerinin ruhlarına bağışlandı.

 

GÜNÜMÜZDE BİRLİK VE BERABERLİK ŞUURUNA İHTİYACIMIZ VAR






Din Bir Sen Kadın Kolları Genel Başkanı ve İshakpaşa Kadın Kuran Kursu Eğitmeni Zehra Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, “18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anmak için burada bir program düzenledik. İnşallah bunu gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Şanlı ecdadımızın ve Şehitlerimizin ruhuna Hatmi Şerif indirdik, Yasin-i Şerif’ler okuduk. Şehitlerimizin manevi rızıklarına destek olmaya çalıştık.  Biz bu güzel yurdumuzu, şu anki nezih yaşantımızı, kaliteleri yaşantımızı, 250 bin şehidimize borçluyu. Ne yazık ki bunun farkına varamıyoruz. Günümüzde birlik ve beraberlik şuuruna ihtiyacımız var. Allah bize bir daha Çanakkale Savaşı gibi savaşlar nasip etmesin. Vatanımızı parçalamak isteyenlere fırsat vermesin, kurdukları tuzakları kendi başlarına çevirsin. Bu vesile ile bu âdetimiz burada inşallah geleneksel olacak. Bugün(dün) ilkini gerçekleştirdik. Ben 31 yıllık Kuran Kursu Öğretmeniyim. Bizden sonra gelecek olan kardeşlerimizin de bunu devam ettireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş