İTSO’lu öğrencilerden kütüphaneye ziyaret

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencileri, Kütüphane Haftası nedeni ile Kütüphane’yi ziyaret etti.

Yayınlama: 07.04.2016
597
A+
A-

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri, başlarında sınıf öğretmeni Metin Karakaya, okul rehber öğretmeni Zekiye Özmen ve okul müdürü Nazım Adal beraberliğinde Salı günü İnegöl İlçe Halk Kütüphanesini ziyarette bulundular.

 






İlçe Halk Kütüphanesinde Kütüphane Müdürü Kenan Kahraman ve diğer çalışanlar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan öğrenciler, kütüphaneciler Haftası nedeniyle düzenlenen kitap sergisini gezdiler. Kütüphane Müdürü ve çalışanları kütüphanenin kuruluşu ve hizmetleri hakkında bilgiler verip özellikle de öğrencilerin üye olmaları konusunu açıklayıcı bir şekilde vurguladılar. Kütüphane hizmetleri olarak, internetten ödev çıkarma, sakin bir ortamda ders ve sınavlara çalışma, kaynaklardan araştırma ve kitaplardan yararlanma şeklinde açıklamalarda bulunan kütüphane çalışanları öğrenciler için okuma kitabı sayısının 21 bin civarında olduğundan bahsettiler. Kitapların temizliği ve hijyenik olması konusunda da belki de ülke genelindeki kütüphanelerde çok az bulunan kitap yıkama makinesinin kullanımı anlatılıp öğrencilere kitap yıkama uygulaması yaptırıldı.

 

Ziyaret sonunda öğrencilerin çok keyif aldıkları yüzlerinden okunurken kütüphaneye üyelik yaptırmaları konusunda ailelerini bilgilendireceklerini söylediler. Öğrenciler, Kütüphane Müdürüne ve çalışanlarına teşekkür ederek okullarına döndüler.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş