İZED, 10’ncu yaşını coşkuyla kutladı

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) kuruluşunun 10’uncu yılını kutladı. Engelli vatandaşların müzik eşliğinde doyasıya eğlendiği gecede, Kaymakam Ali Akça da eşi Ferahil Akça ile birlikte engellilere eşlik etti.

Yayınlama: 24.03.2014
852
A+
A-

10’uncu yıl şerefine Cuma akşamı Gölbaşı düğün salonunda program düzenlendi. İZED’in 10’uncu yıl programına; Kaymakam Ali Akça, Eşi Ferahil Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve Yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve meclis üyesi adayları, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cavit Yakşi, İZED Başkanı Halil Peynirci, dernek yönetim kurulu üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.

 

BUGÜNE KADAR DESTEK VEREN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN






Programın açılış konuşmasını yapan İZED Başkanı Halil Peynirci şöyle konuştu: Gerekli girişimler sonucunda derneğimizi kurduk. 10 yıldan bu yana da görevimizi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulumuzla beraber gecemizi gündüzümüze katıp, Allah rızası için engellilerimizin sorunlarını çözmeye çalıştık. Dernek olarak 10 yıl içinde engellilerimize bin 600 tane tekerlekli sandalye dağıttık. Deniz sefalarımız oldu. Umre çalışmalarımız oldu. Her sene mevlit okutuyoruz. Pilav günlerimiz oluyor. Hassas dokunuşlar sergisi düzenleyen polis arkadaşımız da eserlerin satışından elde edilen gelirle bir tane akülü tekerlekli sandalye alınmasına vesile oldu. Allah razı olsun.

 

ENGELLİLER İÇİN YAPILAN HERŞEY İBADETTİR

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise programın güzel olacağını dile getirerek; “Bizler zaten bu ortamdan mutlu gideceğiz. Mutsuz gitme ihtimali kesinlikle yok. Ben bu engelli çocuklarımız için yapılan her şeyi bir ibadet olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

EĞİTİM SEKTÖRÜNDE TOPLUM İÇİN BİR ŞEYLER ÖĞRETMEYE ÇALIŞIRIZ

Allah’ın herkesi bir amaç doğrultusunda yarattığına inandığını belirten Kaymakam Ali Akça ise şunları dile getirdi: Kimimiz çiftçilik yaparız. Kimimiz işçi olarak fabrikalarda çalışırız. Kimimiz eğitim sektöründe toplum için bir şeyler öğretmeye çalışırız. Özel çocuklarımız, saf sevgiyi üretirler. Ne kadar stresli olsam da o özel çocuklarımızla bir arada geldiğimiz de, bende ne yorgunluk kalır nede stres. Ben bu akşam buraya bu güzel, özel kardeşlerimizle bir araya gelerek yorgunluğumu atmaya geldim.

 

Konuşmaların ardından, Polis memuru Şahin Adatepe’nin su kabağından hat, Oyma işleme armatürlerin bulunduğu ‘Hassas Dokunuşlar’ sergisinden elde edilen 2 bin liralık gelirle alınan akülü tekerlekli sandalye, bir ailede bulunan anne ve iki çocuğu olmak üzere 3 kişinin müşterek kullanımı için aileye hediye edildi. Polis memuru Şahin Adatepe’ye de bu davranışından dolayı İZEN yönetimi tarafından hazırlanan teşekkür plaketi Kaymakam Akça tarafından takdim edildi.

 

Takdimin ardından Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma Ve Yaşatma Derneği semazen ekibi, gösterileri ile mest etti. Gösterimin ardından ise sahne alan Bursa’dan gelen mahalli ses sanatçısı Erdal Sekür, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla katılanları eğlendirdi. Engelli öğrenciler ve ailelerinin oyunlarına Kaymakam Akça ve eşi Ferahil Akça’da katıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş