Kaldırımlar iftara açık

İnegöl Belediyesi tarafından 02 Şubat 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan kaldırım işgali yasağının Ramazan ayında sürüp sürmeyeceğine dair açıklama İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan geldi. İnegöl Belediyesi Encümen Toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “İlgili belediye meclis kararının 15. maddesinde Bayramlar ve Ramazan ayı gibi özel zamanlar belediyeden izin alınarak muaf tutulacak zaman dilimleri olarak belirtilmiştir. Ramazan ayı münasebeti ile ilçemizde faaliyet gösteren lokanta ve benzeri işletmelerden iftar saatinde açık olacak olan yemek yeme yerleri saat 19.00’dan sonra masa çıkartabilecektir” dedi.

Yayınlama: 17.06.2015
605
A+
A-

İnegöl halkının büyük desteğiyle uygulanmaya başlanan kaldırım işgali yasağının Ramazan ayında uygulanıp uygulanmayacağı konusuna İnegöl Belediyesi’nden açıklama geldi.

 

BAYRAMLAR VE RAMAZAN YASAKTAN MUAF






Dün gerçekleştirilen Encümen Toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi: Yaşattığı manevi atmosferle ruhumuzu okşayan Ramazan Ayına sayılı günler kaldı. İnegöl Belediyesi olarak bu kutlu zaman diliminin ilçemizde en güzel şekilde icra edilebilmesi için elimizden gelen her türlü hazırlık ve çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bir yandan Ramazan gecelerinin ilçe halkımızda güzel anlar bırakması için Ramazan Etkinlikleri programı hazırlıklarımızı tamamlarken diğer yandan da kurulacak iftar sofralarını süsleyecek gıda ürünü satışları hakkında önlemlerimizi almaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede yaptığımız bir takım değişikliklerden bahsetmek istiyorum. Malumunuz olduğu üzere kaldırım işgalleriyle ilgili 05 Aralık 2014 tarih ve 318 sayılı meclis kararımıza istinaden kaldırımlara tezgâh açmanın, masa sandalye çıkartmanın, reklam amaçlı tabela vs. koymanın, meşrubat dolabı – dondurma dolabı gibi yaya yolunu engelleyecek ürün koyulmasının yasak olduğu kararların bulunduğu yaklaşık 20 maddelik bir meclis kararı ile yaya yürüyüşünü rahatsız edecek taşmalara 2 Şubat 2015 tarihinden itibaren müsaade edilmemektedir. Ancak alınan bu meclis kararımızın özel zamanlarla ilgili bir istisnası vardı. Bugün sizlere bu konuda bir bilgilendirme yapmak istiyorum. İlgili belediye meclis kararının 15. maddesinde Bayramlar ve Ramazan ayı gibi özel zamanlar belediyeden izin alınarak muaf tutulacak zaman dilimleri olarak belirtilmiştir. Ramazan ayı münasebeti ile ilçemizde faaliyet gösteren lokanta ve benzeri işletmelerden iftar saatinde açık olacak olan yemek yeme yerleri saat 19.00’dan sonra masa çıkartabilecektir. Ancak bu masaları iftar sonrasında tekrar kaldırarak yaya yollarının yeniden yayaların kullanımına sunulması sağlanacaktır.

 

KASAPLAR DENETİMLERDEN GEÇTİ

Aynı şekilde ilçemizin bir ramazan geleneği olan helva, limonata ve benzeri satışı yapmak isteyen esnafımız kendi işyerinin önünde olacak şekilde sergi açabilecek ve sadece gıda türü faaliyet gösteren işletmelere müsaade edilecektir. Bunun dışında hiçbir şekilde açıkta satışa izin verilmeyecektir. Bilindiği üzere zaten açıkta satışa sunulan ürünler hem sağlık hem hijyen hem de güvenlik açısından uygun değildir. Bu arada şu konuyu özellikle belirtmek isterim ki bu satış işlemine sadece kendi işyerinin önünde ve komşu esnafa herhangi bir şekilde rahatsızlık vermeyecek şekilde sergilenmesine izin verilecektir. Bizlerde bu konuda halkımızdan ve esnafımızdan anlayış bekliyoruz. Bayram öncesi işyerleri önünde bayram sergisi kuracak işletmeler ise son bir hafta yani Cuma gününden başlayacak şekilde 10, 11, 12, 13, 14, 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde tezgâh açabileceklerdir. Ayrıca Ramazan öncesinde ilçemizde kasap ve fırın denetimlerimizi tamamladık. İlçemizdeki kasap ve fırınların şuan ki durumu gayet iç açıcı. Halkımız gönül rahatlığıyla alışverişini yapabilir. Bu konuda gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılık için esnafımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

 

ŞİKÂYETLER ALO 153’E BİLDİRİLSİN

Halkımızın bahsettiğimiz bu konularda azami miktarda hassasiyet göstermesini özellikle rica ediyorum. Ramazanın sorunsuz bir şekilde ihya edilmesi için bizler İnegöl Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Esnafımızdan ve halkımızdan da aynı hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz. Ancak yine de vatandaşlarımızın herhangi bir konuda tereddüde düşmeleri durumunda ALO 153 numaralı Hizmet Masalarımıza şikâyetlerini iletmeleri durumunda derhal konunun takibinin yapılacağını da bir kez daha hatırlatmak isterim.

 

RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ

Ramazan ayı sosyal yardımlarına belediye olarak yaklaşık 15 gün önce Ramazan ayına mahsus erzak paketlerinin dağıtımı ile başladık. Bu manada 1200 erzak paketinin dağımı bitmek üzere. Ramazan ayı gelmeden dağıtımlarımız inşallah tamamlanacak ve ihtiyaç sahibi ailelerimize bu yardımlar ilk iftardan önce ulaşmış olacak. Bu yılki Ramazan Sokağı Etkinliklerimizde stand kurulmayacağını geçtiğimiz ay ifade etmiştik. Ancak bundan önceki senelerde olduğu gibi bu seneki Ramazan etkinliklerimizde yine dolu dolu programlarla halkımızla birlikte olacağız. Bu yıl da ramazan gecelerinde kentimizde çeşitli etkinlik ve programların yanı sıra,  çocukları da unutmayarak, çeşitli yarışmaların oyunların bulunduğu aktiviteler ve tiyatrolar düzenleyeceğiz. Tasavvuf konserleri, sanat müziği konseri,  halk müziği konseri,  tiyatrolar, şiirler, sema gösterileri, ramazan sohbetleri daha burada ismini saymadığım nice aktivitelerle bu senede sizlerin manevi duygularını coşturacak programlar hazırladık.  

 

KUR’AN TİLAVETİYLE BAŞLAYACAK

Bu yıl Ramazan ayı etkinliklerimizin ilk programına Çarşamba akşamı Mısırlı hafız Muhammed Taha Nasr El-Şahhat beyefendinin Kur’an tilaveti ve ardından yine kendisinin kıldıracağı Teravih Namazı ile inşallah başlıyoruz. Akabindeki akşamlarda ise Yaşar Alptekin-Mesut Yavaş tasavvuf konseri ve söyleşisi, Sema Gösterileri, Belediye Müzik Korolarının konserleri, Tasavvuf Konserleri, animasyon gösterileri, Bosna İlahi Grubu, Agâh Konseri, TRT Türk Tasavvuf Müziği solistlerinden Fatih Koca gibi tasavvuf musikisinin tanınmış isimleri ile Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisi ile birbirinden coşkulu programlar ve yerel sanatçılarımızın performansları yer alacak.

 

MERKEZ HARİCİNDE 4 BÖLGEDE ETKİNLİK

Bu yıl uzun zamandır ilçemizde yapılmayan bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağız. Heykel girişinde Saat Kulesi’nde başlayacak olan bir Kitap Fuarı organizasyonu yapıyoruz. Yaklaşık 15 gün açık kalacak Kitap Fuarımızda birçok kitap, kitapseverlerimizle buluşacak. Ayrıca son yıllarda gelenekselleştirdiğimiz Kadir Gecesi akşamında İshakpaşa Camii önü iftarı ile Kadir Gecesi İshakpaşa Camii özel programı ve helva ikramını bu yıl yine tekrar edeceğimizi de belirtmek istiyorum. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl merkezindeki Ramazan etkinliklerine gelemeyen vatandaşlarımızı unutmadık ve mahalle olarak İnegöl’e bağlanan 4 eski belde ile Alanyurt Bölgesi Yunus Emre Spor Kompleksi, Baykoca Mahallesi TOKİ Konutlar Bölgesi ve Dipsizgöl mahallemizde de etkinlikler gerçekleştireceğiz.

 

Ramazan ayını sadece kültürel ve sanatsal etkinliklerden ibaret görmediğimizi de özellikle belirtmek istiyorum. Bu yıl Ramazan ayında özellikle dar gelirli ailelerimizle birlikte olmaya özen göstereceğiz. Zengin sofralarından ziyade Sosyal Yardım Merkezimizde kayıtlı gerek gıda gerek yakacak veya giyim yardımı yaptığımız ailelerle aynı sofralarda iftarımızı açacağız. Buna dair planlamalarımızı da tamamlamak üzereyiz.

 

KARDEŞ ŞEHİRLERDE İFTARLAR AÇILACAK

İnegöl’de ve kardeş şehirlerimizde ‘Her Yerde Ramazan’ parolası ile kardeş şehirlerimiz başta olmak üzere yurtdışındaki Müslüman kardeşlerimizle inşallah bu yılda buluşacağız. Kosova Mitroviça, Bosna Hersek Donji Vakuf, Adıgey Özerk Cumhuriyeti Tahtamukay, Bulgaristan Borino, Gürcistan Batum, Sudan Khartum da iftar sofralarında olacağız. Ayrıca yine bu şehirlerde erzak paketi dağıtımlarımızda olacak. Bu yıl Kosova’nın başkenti Priştina’da da bir gece iftar sponsorluğu yapacağız. Bu şekilde 8 farklı şehirde İnegöllü çok değerli hayırsever işadamlarımızın hayırları ile iftar sofralarına eşlik edeceğiz. Buradan iftar sofraları ile erzak paketlerinin hazırlanmasında ve dağıtılmasında sponsor olan çok değerli işadamlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesile ile bütün İnegöllü hemşerilerimin Ramazan ayını ve hemen akabinde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını bütün kalbimle tebrik ediyor, sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesini Allah’tan temenni ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum.        



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş