Kan bağış kampanyası sürüyor

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlileri, 23-27 Kasım tarihleri arasında Heykel Meydanı’nda düzenlenecek olan kan bağış kampanyasına tüm ilçe halkını davet ettiler.

Yayınlama: 24.11.2015
488
A+
A-

İnegöl’de sıklıkla faaliyet gösteren Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi, kan bağış kampanyasına bu hafta bir yenisini daha ekliyor. Dün başlayan kan bağış kampanyasının 27 Kasım Cuma gününe kadar süreceği ifade edildi. Yetkililer, tüm ilçe halkını; saat 11.30’da başlayarak 18.00’da sona eren kampanyaya destek vermeye davet ettiler.

 

TEK TEMİN KAYNAĞI İNSAN






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli hekimleri, “Trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli şekillerde yaralanmalar, ameliyat gerektiren hastalıkların son yıllarda artması ile kana olan ihtiyaçta da ciddi bir artış söz konusu. Tek kaynağı insan olan kanın temin edilmesi de ancak insanın yapacağı katılımlarla gerçekleşecektir. Kızılay olarak kan bağışı kampanyalarına devam ediyoruz. Heykel Meydanı üzerinde düzenlenen kan bağışı kampanyamız 27 Kasım 2015 Cuma gününe kadar 11.30-18.00 saatleri arasında devam edecektir. Şuanda Türkiye´nin il ve ilçelerinde kan toplama işlemini Türkiye Kızılay Derneği gerçekleştiriyor. Türkiye´deki bütün hastaların kan ihtiyacını Türkiye Kızılay Derneği karşılamaktadır. Bağış olarak alınan kanlarda, hepatit B-C, AİDS, Belsoğukluğu, Verem, Sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar var mı diye yapılan gerekli tetkiklerin ardından sağlıklı olarak tespit edilen kan ihtiyacı olan hastalara iletiliyor. Günlük ihtiyaç olan kanı zor temin etmekteyiz” ifadelerini kullandılar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş