Karaarslan’a suç duyurusu

Milli EĞitim Şube Müdürü Mustafa Kararslan’ın Facebook hesabından paylaşılan resmin arından, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, İnegöl Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek, suç duyurusunda bulundu.

Yayınlama: 19.06.2015
625
A+
A-

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, yaptığı basın açıklamasında Münir Karaloğlu’nun bu konuyu açığa kavuşturması gerektiğini vurguladı.

 

CANIMIZ PAHASINADA OLSA KORUMAYA DEVAM EDİCEĞİZ






Adliye önünde ilk olarak açıklamada bulunan  Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, “İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürülüğünde görev yapan Şube Müdürü Mustafa Karaarslan dün kendi facebook sayfasından Atatürk’e direkt bir şekilde hakaret eden aşağılayan bir paylaşımda bulunmuştur. Paylaşımı sizlerede göstereyim. Atatürk’e ait olmayan bir sözle Atatürk’e aitmiş gibi “Orucu sıcak diye bırakmayın, burası daha sıcak” diye Atatürk’ün azından bir paylaşımda bulunmuştur. Bu Mustafa Kemal Atatürk’e açık bir şekilde hakarettir.Büyük bir aşağılamadır. Türkiye Cumhurıyet’i kurucusuna, bizlere bu gün Ramazan’ın ilk gününde halkımızın ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilmesi için olağan üstü çabalar harcayan bütün yaşamını, bizim özgürlüklerimize adamış olan, ülkenin herkesin ortak değeri Mustafa Kemal Atatük’ e böylesine alçak bir saldırıda bulunması asla kabul edilemez. Dolayısı ile biz şu andan itibaren Bursa Valisi Sayın Münir Karaloğlu, bu şahsı bir saniye bile bekletmeden oturduğu koltuktan almasını ve olayın net şekilde araştırarak açıklığıa kavuşturmasını bekliyoruz. Bu yapılan hakaret Ulusumuzun vicdanını ciddi anlamda yaralamıştır. Mustafa Kemal yalnızca belli kesimlerin değil, tüm ülkenin ortak değeridir. Dolayası sanki sıcak bir yerden ölmüş bir kişinin sıcak bir yerden vereceği mesaj hepimizin anlayacağı üzerine cehennemden verilmiş bir mesaj olarak algılanır. Sanki oradan cehennemden bir mesaj yolluyormuşçasına onun ağazından böylsine çirkin bir ifade ile aşağılayıcı bir paylaşımda bulunmasını şiddetle kınıyoruz. Derhal bir işlem başlatılsın istiyoruz. Aslında Atatürk’e karşı işlenen suçlarla ilgili kanun gereği Cumhuriyet savcılığının resmi soruşturma başlatması gerekmektedir. Şu ana kadar bize her hangi bir yönde, her hangi bir bilgi ulaşmadı. İnegöl Cumhurıyet Savcılığına bu kişi ile ilgili davada bulunacağız.Hakkında gerekli yasal  işlemlerin yapılması talebimizi ileticeğiz.        Son derece üzgünüz. Fakat ülkenin 13 yıllık siyasal tablosuna bakarsak adeta başbakanın ağızından İsmet İnönü’ye ve  Mustafa Kemal yapılan ayyaş saldırısından sonra millet değerlerine saldırı adeta bir gelenek haline elmiştir. Ve brokreside ki kişilerde bu kötü davranışı taklit ederek makam yükselek bileceklerini  başka yerlere gelebileceklerini düşünerek bu türpaylaşımlara pervasızca devam ediyorlar. Ama unutmamalılar ki Mustafa Kemal ve değerleri sahipsiz değildir. Bizler onun mirasçıları olarak yüce hatırasına değerlerini devrimlerini bize emanetlerini sonuna kadar canımız pahasınada olsa korumaya devam ediceğiz. Hepinize çok teşekkürediyoruz”diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş