Kararı bakanlık verecek

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Halk Eğitim Merkezi’nin yeni binasına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette HEM’in eski binasıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Aktaş, bölgede bir otopark planladıklarını açıkladı. Aktaş, çarşı bölgesinde yaşanan otopark sıkıntısına HEM’in eski binasının bulunduğu yerde bir çalışma yaparak çözüm üretmek istediklerini ancak aynı bölgeyi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Gazipaşa İlköğretim Okulu’nu rahatlatmak adına değerlendirmeyi düşündüğünü ifade ederek, yerle ilgili kesin sonucun bakanlığın kararına bağlı olduğunu kaydetti.

Yayınlama: 21.10.2014
943
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirerek,  yeni binada incelemelerde bulundu.

 

HEM’DEN CİDDİ ŞEKİLDE İSTİFADE EDİYORUZ






Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün maalesef müteahhitliğinden kaynaklanan gecikmeyle de olsa kısa süre önce hizmete giren Halk Eğitim Merkezi binamızı ve onun çok değerli müdürü Burhanettin Özdemir Beyi ziyarete geldik. Yeni HEM binamızın İnegöl’ümüze, İnegöl eğitim öğretim hayatına, İnegöl’de yaşayan insanlara ve beraberinde çok değerli müdürümüz ve ekibindeki arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Bu güzel eserin oluşmasında İnegöl Belediyesi olarak bir miktar emeğimizin olmasından da son derece mutluyuz. Binamız ile alakalı çalışmalar hala devam ediyor. İnşallah Sayın Başbakanımızın da katılımlarıyla açılışı Kasım ayı başında gerçekleşecektir. Eğitim öğretim bir taraftan başladı, ekip buraya yerleşti, müdür bey ve ekibinin gayretleriyle de bütün eksik ve aksaklıklar giderilmeye çalışılıyor. Bir taraftan da belediyemiz marifetiyle çevre düzenlemeleri yapılıp kısa zaman içerisinde hem iç binası ile hem de çevresi ile pırıl pırıl bir hale kavuşmuş olacak. Özellikle son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel önem vermesi ile de HEM’lerin ilçemizde ve ülkemizde önemi son derece arttı. Özellikle bu sene yaptığımız protokolle de İNESMEK Kursları olarak çok değerli müdürümüzün katkılarıyla HEM’den ciddi şekilde istifade ediyoruz. Böyle hayırlı bir hizmetin tamamlanmış olmasını görmek bizim için son derece sevindiricidir. Eski binamız yetersizdi, eskiydi, ihtiyacı tam karşılamıyordu. Yeni hazırlanmış bu modern binada İnegöl insanının her konuda yetişmesi ve gelişmesi adına çok hayırlı ve güzel faaliyetler icra edilecektir. İnşallah hep arzu ettiğimiz caddemizin, sokağımızın güzelleşmesi, daha huzurlu bir şehir haline gelmek adına çok önemli katkıları ve destekleri de vermiş olacak” dedi.

 

OTOPARK YAPMAK İSTİYORUZ

Aktaş, eski HEM binasını otopark olarak değerlendirmek gibi bir düşüncelerinin olduğunu fakat Milli Eğitim’in Gazipaşa İlköğretim Okulu’nu biraz daha rahatlatmak adına o bölgeyi kullanılmak gibi bir düşünce içerisinde olduğunu belirterek, kesin sonucun Bakanlığın kararına bağlı olduğunu ifade etti.

 

TÜRKİYE’DE TEK

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, “Halk Eğitim Merkezimizin yeni binasının arsası Belediye Başkanımız tarafından HEM’e tahsis edildi. Başkanımız ile beraber yaklaşık 5-6 yıldır bu binanın ihalesi ve yapımı ile meşgul olduk. 1 ay önce bina geçici olarak bize teslim edildi ve biz de 1 Ekim itibari ile eğitim öğretim hizmetlerine yeni binamızda başladık. Binayı yavaş yavaş donatmaya başladık, bazı kursları burada açtık. Donatım ile ilgili eksiklerimiz var ama bunları en kısa zamanda gidermeye çalışacağız. İnegöl olarak Türkiye’nin en büyük HEM binasına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şuan itibari ile bin metrekare alanda 5 katlı, 22 tane derslik ve atölyesi bulunan böyle bir bina Türkiye’de hiçbir HEM’de yok. Sadece 2 yerde ihale edildi, birisi Simav, birisi İnegöl’de. Bunu bitirmiş ve içerisine girmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. İnegöl olarak biz son yıllarda HEM çalışmalarında epey bir gelişme kaydettik. Sayın Başkanımız bundan yaklaşık 3-4 yıl önce ‘HEM çalışmalarına ne gibi katkı yaparız’ dedi ve bununla ilgili İNESMEK adı altında ‘Hayat boyu öğrenme’ ile ilgili bir kuruluş kuruldu. Bu çalışmalar 3 yıldır devam edip bu yıl başka bir boyutta yine devam edecek. Bundan 4 yıl önce göreve geldiğimizde HEM yılda 2 bin 500 civarında kişiye hizmet veriyordu. Geçtiğimiz sene 26 bin kişiye ulaştık. Bu sadece HEM çalışması değil, belediyemizin HEM çalışmalarına yaptığı katkılardan da kaynaklanıyor. Önümüzdeki sene bu sayıyı 30 binlerin üzerine çıkarmaya çalışıyoruz ve geçtiğimiz sezon Bursa’da 2. olduğumuz en çok kursiyer yetiştiren hayat boyu öğrenme merkezleri arasında 1. sıraya geleceğimizi ümit ediyorum. Çevre düzenlemesi çalışmalarımız şuanda devam ediyor. Başkanımızın şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

                                     

HEDEF 1200 KURS

Geçtiğimiz yıl açtıkları bin 50 kurs sayısını bu yıl bin 200 civarında hedeflediklerini aktaran Burhanettin Özdemir, kursiyer sayısında ise 30 bini hedeflediklerini vurguladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş