“Kayserili firmalara tepkimizi koyduk”

MODEF 2014’ün ardından değerlendirmelerde bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2-3 aylık durgunluğun fuar ile bittiğini söyledi. Ayhan ayrıca otelde mini fuar düzenleyen Kayserili firmalara da tepki koyduklarını ifade ederek, “Etik değil. Bundan sonraki yıllarla ilgili de otel sahipleriyle görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 21.04.2014
947
A+
A-

15 Nisan’da açılan ve dün sona eren MODEF fuarına ilişkin bir değerlendirme yapan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, fuarla birlikte sanayide hareketliliğin istenilen seviyeye ulaşacağını söyledi.

 

DÜĞÜNCÜLER ALIŞVERİŞE ÇIKMAYA BAŞLADI






Başkan Ayhan konuşmasında şunları söyledi: Nisan fuarları Türkiye’de tutmuş bir fuar. Ancak 17 Aralık sürecinde ülkemizde her sektörde sıkıntı yaşandı. Mobilyada da benzeri sıkıntılar oldu. 2-3 ay durgun bir dönem geçirdik. Fakat bu fuarla birlikte yeniden bir hareketlilik başladı. Düğüncüler alışverişe çıkmaya başladı. Hayat normale dönmeye başladı. MODEF fuarı nispeten 17 Aralık durgunluğunu sildi. Herkes işine gücüne döndü. İşler istediğimiz seviyeye bu fuarla birlikte çıkacaktır.

 

TAŞLARI YERİNE OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ

İnegöl’deki fuarlarımız artık Türkiye’de tutmuş, markalaşmış bir fuar. Arkadaşlarımız her zaman birbirinden güzel ürünler sergiliyor. Fuarımızın seyri şuana kadar güzel. Ziyaretçi konusunda da geçen yıla yakın. Bu yıl yeni katılımcı firmalarımız da oldu. Çadır bölümünü bir önceki fuarda açmıştık. Bu fuarda da yeniden kuruldu. Taşları yerine oturtmaya çalışıyoruz. İlk defa fuara giren firmalarımız var. Onlar da zamanla fuarın sadece satış değil, aynı zamanda tanıtım yeri olduğunu anlayacaklar. Bazı eksiklerimiz de var. Firmalarımızın bazılarında profesyonel satış elemanları yok. Yabancı dil bilen stant görevlisi olmayan arkadaşlarımız var. Bu eksiklerimizi de en kısa zamanda gidermeliyiz. Bunun yanında bu yıl ilginç ürünler de sergilendi fuarımızda. Dev sandalye ve akıllı sehpa… Bunlar fuara renk katıyor. İlgi çekiyor. Avrupa’da ve büyük fuarlarda her zaman bu ürünleri görebilirsiniz. O arkadaşımızı da kutluyoruz. İnegöl’e gelen fuar ziyaretçileri sadece fuar alanını değil tüm şehri geziyor. Fuara katılmayan firmalar da bu organizasyondan pay alıyor. Çünkü sıkıntılı bir süreç vardı. Bir anda yüzde yüz patlama olması beklenemez, ama bir hareketlilik getirdi. Şuanda İnegöl’ün her yerinde fuar var, yerli ve yabancı ziyaretçiler var. Artık İnegöl’e gelen ziyaretçiler sadece fuarla sınırlı kalmıyor. Geldiğimiz zaman her yeri gezmeliyiz diyorlar. Her noktaya da kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Fuardan sadece fuara katılan firmalarımız nasiplenmiyor. Olaya böyle toplu bakmak gerekir. Çok daha iyi tanıtım yapmak, daha iyi fuarlar yapmak istiyorsak fuara katılmayanların da buraya destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum.

 

TÜRKİYE’NİN MODA MERKEZİ İNEGÖL

Kayserili firmalara biz kendi çapımızda tepkimizi koyduk. Hazır pastadan faydalanmak istemişler. Otelde stant açıp, İnegöl’e yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin kendilerini de ziyaret edeceğini düşünmüşler. Etik değil. Ama onlara da hayırlı işler diledim. Bizim mobilyacılarımızdan da tepkiler var. Ayrıca bu durum İnegöl Mobilyasının Kayseri Mobilyasının önünde olduğunu da bir kez daha kanıtladı. Bizim içinde olup kıymetini bilmediğimiz bazı şeylerin kıymetini, yabancılar biliyor. Ülke genelinde MODEF fuarına katılmak isteyen çok firma var. Onlar da böyle farklı bir çözüm bulmuşlar. Otel sahipleri de uygun görüp vermişler. Bundan sonraki yıllarla ilgili de otel sahipleriyle görüşeceğiz. Belki de onlar bu işi hızlandırmak adına yaptı. Önümüzdeki yıllarda buraların da değerlendirilebileceği mesajı vermek istemiş olabilirler. İnegöl de çekim gücü olduğunu ispatladı. Ben her zaman iddia ediyorum; Türkiye’nin moda merkezi İnegöl, dünyanın en büyük fuar alanı İnegöl. Çünkü bizim açık 2 milyon metrekarelik fuar alanımız var. Her yeri gezebilirler. Kayserililer de kendilerine has bir uyanıklık yapmak istemişler. Onları da çok hakir görmemek lazım. Burada bir boşluğu doldurmuşlar ifadelerinde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş