“Ülkenin son durumu”

Saadet Partisi’nin aylık İlçe Divan Toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun katılım gösterdiği divan toplantısında Din-Bir-Der Genel Başkanı ve Saadet Partisi Genel İstişare Kurulu Üyesi Muhittin Yıldırım, İnegöllü Milli Görüşçülerle bir araya geldi. Yıldırım, “Ülkenin son durumu” konulu bir konferans verdi.

Yayınlama: 14.03.2016
435
A+
A-

ÖRNEK ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYMALIYIZ

SP İlçe Teşkilatının aylık rapor sunumlarıyla başlayan divan toplantısında, raporların sunulmasının ardından Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü kürsüye çıktı. Milli Görüş davası içerisinde oldukları için şükretmeleri gerektiğine vurgu yapan Sütçü, “Cenab-ı Hakk’a şükretmemiz gerekiyor ki bu davanın içerisindeyiz. Tabi şükrün yerine gelmesi için de çalışmamız gerekiyor. Bu noktada İnegöl olarak Bursa’mıza ve ülkemize örnek olacak çalışmalar ortaya koymamız gerekiyor. Daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Malımızla ve canımızla daha fazla cihat etmemiz gerekiyor. Çünkü İnegöl ve Bursa’mızdan beklenti yüksek” dedi.

 






EN BÜYÜK EKSİKLİK: İSTİŞARE

Belediye çalışmalarına değinen Sütçü, “Seçim öncesinde gerek STK’larda gerekse seçmenin karşısına gittiğimizde bize en çok ifade edilen ve en çok eksik bulunan şey istişareydi. Yani Belediyemiz bir takım adımlar atıp çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar ne kadar yerinde, ne kadar doğru, halk bundan ne kadar memnun… Bütün bunlar bizim cevap vermemiz gereken sorular. Dolayısıyla Belediyemize ve Belediye Başkanımıza, Belediye Meclisi içerisinde bulunan arkadaşlarımıza diyoruz ki tüm faaliyetleri istişare etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu

 

“KARARLARIN BİZİMLE DE GÖRÜŞÜLMESİNİ BEKLERDİK”

Saadet Partisi olarak seçimlerde meclis üyesi çıkaramadıklarını ancak Mahalli İdareler Başkanlığı tarafından tüm Belediye Meclis toplantılarının Saadet Partisi gözetmenlerince katılım gösterilerek takip edildiğini ifade eden Ertan Sütçü, “Belediyemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bizler bugüne kadar iktidar partimizden şunu beklerdik; ‘Allah razı olsun sizler mecliste olmamanıza rağmen her ay meclisimize bir temsilci gönderiyorsunuz. Dolayısıyla bir takım kararlar alırken en azından Saadet Partisi’nin de görüşlerini alalım’ denilebilirdi. Aynı şey diğer partiler ve STK’lardan da yapılabilirdi. Ama maalesef bugüne kadar bu konuda bir gelişme sağlanamadı. Bunun neticesinde hastane yanlış yerde yapıldı, garaj yanlış yerde yapıldı. Şuan belediye binasıyla ilgili bir çalışma var ve aynı endişelerimiz devam ediyor. Diyoruz ki istişare şart. İstişare olmadan doğru adım olmaz. Biz Saadet Partisi olarak ilçemiz ve ülkemiz adına doğru ve hayırlı adımlarda varız ve var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

EVLENME YAŞI HIZLA YÜKSELİYOR

Ertan Sütçü’nün ardından ise divan toplantısının onur konuğu Din-Bir-Der Genel Başkanı ve Saadet Partisi Genel İstişare Kurulu Üyesi Muhittin Yıldırım kürsüye çıkarak partililere hitap etti. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan Yıldırım, Türkiye’de en önemli konulardan biri olan aile konusunu en önemli ilçe olan İnegöl’de konuşmak istediğini söyledi. Ailelerin içler acısı halde olduğuna dikkat çeken Muhittin Yıldırım, “Duruma genel olarak baktığımızda evlenme yaşı hızla yükseliyor. Osmanlı’da bir genç 14 yaşında evlenir 30 yaşında dede olurdu. Şimdi 30 yaşında evlenemiyor. Varın siz bunun bizi nereye götürdüğünü anlayın. Evlenme oranları artarken boşanma oranları da artıyor. Çekirdek aileler çatırdıyor ve aileden yoksun nesiller yetişiyor. Peki, aile algısı ne durumda? Eğilimler değişiyor. Aile sadece bir cinsel tatmin aracı olmaya doğru gidiyor. Nikâhsız birliktelikler hızla artıyor. Flört, zina, yasak ilişki bunlar serbest hale gelmiş. Ailenin kutsallığı yok oluyor. Ailenin bir kutsallığı, dokunulmazlığı ve mahremiyeti var” dedi.

 

İNSANLAR ARTIK BAYRAMDAN BAYRAMA BİLE GÖRÜŞMÜYORLAR

Son dönemde bireysel yaşam tarzının da artış gösterdiğini kaydeden Yıldırım, “Şuanda Ankara ve İstanbul’da 1+1 evler yok satıyor. Şuanda kaç kişi dedesiyle birlikte yaşıyor? Artık bayramdan bayrama bile görüşmeyenler var. Bu bütün insanlığın meselesidir. Zinanın serbest olmasıyla gayrimeşru çocuk sayının göstergesi olan kürtaj, 2010 yılında 57 bin 883 iken, bu rakam 2011 yılında 69 bin 779’a çıkmış. Gittikçe de artmakta. Bütün istatistiki rakamlarla oynanıyor. Peki, 2023’te nereye çıkar bu? 2023’te sağ olanlar görecek” şeklinde konuştu.

 

TOPLUMDA SUÇ ORANLARI ARTIYOR

Toplumun genel sorunlarını dile getiren Yıldırım, “Toplumda suç oranları artıyor. Suç çeşitliliği de artıyor. Yüksek güvenlikli evler inşa ediliyor. Eskiden kapının bir tokmağı vardı. Şimdi kapı yok, her bina önünde karakol var. İçeri giriyoruz çelik kapılar… Üstten kilit, alttan kilit, yandan kilit… Yine hırsızlık artıyor. Ama güvenlik tedbiri aldıkça hırsızlık azalsa, güvenlik artsa tamam, ama bu da yok” ifadelerini kullandı.

 

ESKİDEN BİR RAKI BİLİRDİK…

Uyuşturucu bağımlılığının ve çeşitliliğinin de artış gösterdiğini belirten Yıldırım, “Eskiden bir alkol bilirdik, rakı. Şimdi neler var neler. Uyuşturucu bir eroin bilirdik, şimdi 40 çeşit sarhoşluk verici uyuşturucu maddeler var. Tekirdağ’da 2002’de 1 şarap fabrikası varken, şuanda 18 şarap fabrikası var. Konya’da 2004’te biz Belediyeyi AK Parti’ye teslim ederken 1 tane birahane vardı, şimdi bin 600 tane birahane var.”

 

BAĞIMLILIK ORANLARI

“TBMM’nin ülke genelinde yaptığı araştırmada; kız öğrencilerin yüzde 7,5’i, erkek öğrencilerin yüzde 21,8’i sigara içiyor. Alkol oranı, kız öğrencilerde yüzde 10,6, erkek öğrencilerde yüzde 31,1. Uyuşturucu, kızlarda yüzde 1, erkeklerde yüzde 4,3. Her sokakta iddia var. Nereye gidiyoruz bunu düşünmek bize düşmez mi? Bu ne haldir, nereye gidiyoruz?”

 

RÜŞVETİN OLMADIĞI KURUM YOK

“Rüşvetin olmadığı kurum mu var? Gerçekleri konuşmak acı da olsa mecburuz. Tedbir alınması lazım… Yolsuzluklar… 400 küsur defa ihale kanunu değiştirildi”

 

1 MİLYON DOSYA BEKLİYOR

“Bugün kabul etsek de etmesek de yargı S.O.S. veriyor. 1 milyon dosya bekliyor. Avrupa’da en fazla 45 bin dosya var. Yargıya güven yüzde 20. Diyorlar ki efendim yargı paralelcilerin elinde. İyi de sen getirdin onları oraya. Nasıl dersin benin hiçbir suçum yok. Sanki onları Mustafa Kamalak atadı oraya. Gerçekleri göreceğiz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş