Kendileri küçük yürekleri büyük

Lazlar Camii Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler son derece anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Öğrenciler özellikle son zamanlarda artan terör olaylarında şehit düşen asker ve polisler başta olmak üzere tüm şehitler adına hatim programı düzenlediler.

Yayınlama: 10.09.2015
554
A+
A-

Lazlar Caminde düzenlenen programa; Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

BEDİR ŞEHİTLERİNİN YANINDA YER ALACAKLAR






Programla ilgili olarak İlçe Müftüsü Kazım Güzel şöyle konuştu: “Türkiye’de bugün vatanımız, milletimiz, memleketimiz için mücadele veren kahraman güvenlik güçlerimizin sağ olanlarına sağlık, sıhhat, afiyetler dilemek, Cenab-ı Hakk’ın onları korumasını ve onlara minnet duygularımızı ifade etmek, bizim güvenliğimizi sağlamaları noktasındaki gayretlerine bir vefa göstermek adına, ölen şehitlerimize de Bedir şehitlerinin yanında yer alacaklarını ve Peygamberlikten sonraki en büyük mertebeye ulaştıklarını ifade etmek ve onların şefaatini talep etmek adına böyle bir program düzenlendi. İlçe Müftülümüzün olarak, görevlilerimiz olarak ve İnegöl’ün sağduyulu vatansever insanları olarak onların yanında yer aldığımızı ve sonuna kadar da onların arkalarında olduğumuzu göstermek adına böyle bir hatim programı düzenledik. Cenab-ı Hakk’tan şehitlerimize rahmet ve mağfiretler diliyorum. Şehitler, Sıddıklar ve sadıklar ile beraber Cenab-ı Hakk’ın hususi olarak tahsis ettiği makamlarda bulunmalarını niyaz ediyorum. Dünyada onların ruh ve şahadet mertebesine gıpta ediyor, ahrette de onlarla beraber olmak istediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu program ayrıca evlatlarımıza vatan sevgisini, şehitlik ve gazilik ruhunu anlatma, idrak ettirme adına güzel bir vesiledir. Cenab-ı Hakk, tüm şehitlerimize rahmeti ve mağfireti ile muamele eylesin. Geride kalan yakınlarına sabırlar diliyorum. İnşallah bu mücadeleye devam eden kahraman güçlerimize tüm vatan, millet, memleket için çalışanlarımıza güç, kuvvet, sabır, cesaret, gayret nasip etsin. İnşallah Rabbim her türlü kazadan, beladan, musibetten, afetten, fitne fesattan, teröristlerden vatanımızı, milletimizi muhafaza eylesin.”

 

ÇALIŞTILAR, BİTİRDİLER, HATİM ETTİLER

“Yaz Kur’an Kursu dönemi boyunca çocuklarımız birkaç senedir buraya gelerek Kur’an eğitimi ve diğer dini bilgileri öğrenmek için gayret sarf ettiler. Bugün burada çocuklarımızla bir hatim programı gerçekleştirdik. Bunlar Kur’an-ı Kerim’i sağlıklı bir şekilde baştan sona okudular, ezberlediler, çalıştılar ve bitirdiler. Hatim ettiler. Bu sebepten dolayı da bu gece camimizde bu programı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Son günlerde artan ülkemizdeki terör olaylarında şehit olan vatan evlatlarımızın, asker, emniyet ve diğer kardeşlerimiz adına bu hatim programını gerçekleştiriyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Kalanlara da sabır niyaz ediyoruz. Cenab-ı Hakk, cümlemize birlik ve beraberlik nasip eylesin.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından minikler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş