KETEM AY SONUNDA AÇILIYOR

İnegöl Belediyesinin tahsis ettiği huzurevi ek binasında restorasyon çalışmaları tamamlayan KETEM’in kısa sürede eksikliklerini gidereceği ve ay sonunda açılacağı bildirildi.

Yayınlama: 14.11.2015
651
A+
A-

İçerisinde KETEM, Mamografi, sigarayı bıraktırma bölümlerinin yer alacağı Toplum Sağlığı Merkezi’nin Sağlıklı Yaşam Merkezi binası açılış için gün sayıyor.

 

KETEM SAYISI 4’E ÇIKTI






Konuyla alakalı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “2015 yılının başında Bursa’da bir tane olan Ketem binasının sayısını 9 ayda 4’e çıkardık. Nilüfer, Yıldırım ilçelerinde hizmete açtık. 4’ncüsünü de İnegöl’de açacağız. Ketemin fiziki altyapısını bitirdik. Donanımlarını tamamladık. Personel istihdamını sağladık. Türkiye atılım enerjisi kurumundan gelen dijital mamografi cihazının ruhsatını bekliyoruz. Ay sonunda burayı açmayı hedefliyoruz.” Dedi.

 

AVRUPA BİZDEN REFERANS ALACAK

Bursa’da taramaların sağlıklı yapılabilmesi için çalışmalar yaptıklarını aktaran Müdür Akan, “2016 yılın da tarama merkezleri sayısını artıracağız. Mobil ekiplerle destekleyeceğiz. Gezici tarama ekibiyle destekleyeceğiz. Hedefimiz kanser taramalarında Avrupa’nın referans aldığı illerden birisi olmaktır. Referans il olmak için hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Yılsonu itibariyle bunu gerçekleştirmiş olacağız. Referansla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Bu arada da tarama sayısını ve mekanlarını artırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

SAĞLIKTA ÖRNEK İL

Müdür Akan, birinci Ve ikinci Basamak ve acil koordinasyonunda yaptığımız çalışmalarla Bursa’yı sağlıkta örnek illerden birisini haline getireceklerini de sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş