Kızılay’dan kurban bağışına davet

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, 6 senedir gerçekleştirdikleri Kurban bağışlarını bu yıl da sürdürdüklerini belirterek yardımsever İnegöl halkından destek beklediklerini dile getirdi.

Yayınlama: 04.09.2015
572
A+
A-

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek Kurban bağışları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

BU YIL 7’NCİ SENESİ






Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, “6 senedir gerçekleştirdiğimiz Kurban bağışını bu sene de devam ettiriyoruz. Bağışlanan kurbanlar Ankara’da kesiliyor. Sizden almış olduğumuz kurban bedellerini Ankara’ya gönderiyoruz. Ankara’da bir din adamı, bir noter, kasap ve Kızılay’dan görevli bir yetkilinin nezareti altında kurbanlıklar İslami şartlara uygun şekilde kesiliyor ve hijyenik şekilde etlerin kemiklerden ayrılması ile kavurma ve kuşbaşı haline döndürülüyor. Bunlardan kuşbaşı olanlar 1’er kilo olarak kurban bağışlayan kişilere teşekkür mahiyetinde dağıtılıyor” dedi.

 

262 BİN NÜFUSTAN 27 ADET BAĞIŞ ÇIKTI

Arıyürek, “Bu sene yurtiçindeki kurbanların fiyatı 690 lira, yurtdışındaki kurbanların fiyatı ise 435 lira olarak tespit edildi. Her zaman yardımseverliğini gösteren İnegöl’ümüzden geçen sene 680 aileye kurban eti dağıttık. Bu sene inşallah daha fazla yapacağız. Kurban bağışlarını İnegöllüler olarak makbuz mukabili alıyoruz, bankaya gönderiyoruz. Hemen her gün adı, soyadı, kimlik numarası ve telefon numarası onlara bildiriliyor. Bu şekilde geçen sene 27 tane arkadaştan kurban geldi. İnşallah bu sene daha fazla gelir ve fakir arkadaşlara daha fazla yardım ederiz. Geçen sene kurban bağışlarında çok geri kaldık. İnegöl’de 262 bin nüfus var orana baktığımızda çok az. Bu sene inşallah daha güzel olacaktır. Halkımız çok yardımsever. Yapılacak yardımlarda yurtiçini daha çok tercih ediyoruz. Önce can sonra canan. Zekât fitreleri bile önce yakınlara verilir. Burada kurbanların yurt içinde kesilmesinde büyük yarar görüyoruz. Allah’ın izni ile Kurban Bayramını hep beraber kutlayacağız. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş