Kur’an bülbülleri yarıştı

Bursa İl Kız İmam Hatip Liseleri Arası “Genç Nida” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması Bursa İl iç bölge finali İnegöl’ün ev sahipliğiyle gerçekleştirildi. Yarışma sonunda İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zehra Maral, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dalında 2’ncilik elde etti.

Yayınlama: 17.03.2016
557
A+
A-

Bursa İl Kız İmam Hatip Liseleri Arası “Genç Nida” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması Seçmeleri dün İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan programa yoğun ilgi gösterildi.

 

ALPİR’DEN BAŞARI TEMENNİSİ






Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Alpir, “Yarışmanın okulumuzda yapılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim’i her yönüyle insanların önce kulaklarına sonra zihinlerine hitap edebileceği bir ortam hazırlayacakları bu güzel programa katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yarışmacı öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

KUR’AN ŞİFA VE RAHMET KAYNAĞIDIR

Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Karaarslan, “Bugün burada Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Nida’ Anadolu İmam Hatip Liseleri Kız Öğrenciler arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının Bursa İl iç bölge finali yarışmalarını gerçekleştireceğiz. Osmangazi, Gürsu, Gemlik, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve ev sahibi olarak biz ilçelerimizde dâhil olmak üzere Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden 12 kız öğrencimiz Kur’an-ı güzel okuma dalında, 2 kız öğrencimiz de hafızlık dalında yarışacaklardır. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Yüce Allah, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i bize bir hayat düsturu olarak göndermiş, emir ve yasakları çerçevesinde hayatımıza yön vermemizi istemiştir. Kur’an-ı Kerim, sadece içeriği ile değil, okunuşu ve sedasıyla da müminler için şifa ve rahmet kaynağıdır. Biz müminler kutsal kitabımız Kur’an-ı dinlerken huzur ve şifa buluruz. Kur’an’ın en büyük mucize olması da işte bu noktada ortaya çıkmaktadır. Bu öğrencilerimiz de bugün bize Kur’an’ın bu yönünü sergileyecekler. Öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Sizlere de bu Kur’an ziyafetine katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, Kur’an’la dolu bir ömür diliyorum. Bu programın organizasyonunu yapan İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi okul yönetimlerine de teşekkür ediyorum. Ayrıca, Kaymakamımıza, öğrencilerimizi altınla ödüllendiren Belediye Başkanımıza, kitapla ödüllendiren İlçe Müftümüze teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

OKUMAYI YAŞAMAK ADINA YAPMALIYIZ

“Kelamullahın yarışmasının yapıldığı bu kutsi yarışmaya hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Müftü Kazım Güzel, “Kur’an-ı Kerim’in en güzel şekilde okunması ilk amaçtır. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak kadar Allah’ın kitabını okumanın heyecanı, zevki, sorumluluğunu hissettiğimiz kadar o Kur’an’ın yaşanması, bir medeniyet olarak hayata hâkim kılınmasının da yarışı içerisinde olmalıyız. Yaradan Rabbimizin adıyla okumalıyız. Okumayı yaşamak adına yapmalıyız. Mutlaka okumalıyız. Bu okumayı bir medeniyet inşa etmek adına yapmalıyız ve bunun sorumluluğunu hayatımızın sonuna kadar taşımaya mecburuz. Kur’an ile bir hayat inşa etmeliyiz” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ OLAN KATILMAKTIR

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arı ise, “Sosyal Kültürel faaliyetler kapsamında düzenlenen bu yarışmalardan bir tanesi olan Genç Nida yarışmasına hepiniz hoş geldiniz. İmam Hatipler yeniden bir aşama kaydettiler. Bursa’da 41 tane İmam Hatip Lisemiz var. Bu gelecek sene 45’e yükselecek. 40 bine yakın öğrencimiz var. Bunların 25 bine yakını da kız öğrencilerimizden oluşuyor. Kız öğrencilerimizin kendilerini daha iyi geliştirmeleri, ispat edebilmeleri için düzenlenmiş olan bu yarışmaya katılma cesareti gösterdikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Derece yapmak çok önemli değil, önemli olan gelip burada kendinizi göstermeniz, ‘biz de varız’ demenizdir. Katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından geçilen Kur’an-ı Kerim güzel okuma ve Hafızlık yarışmalarında öğrenciler bir bir sahneye çıkarak tilavet gerçekleştirdiler. Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma kategorisinde Gürsu TOKİ Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Yıldırım 1., İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zehra Maral 2., Osmangazi Cem Sultan Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zehra Abdullah ise 3. oldu. Hafızlık kategorisinde ise Osmangazi İsmail Hakkı Bursevi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selsebil Sait 1. oldu. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş