Kuran Kursu’na Cenaze Hizmetleri Kursu

Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğünün işbirliğinde, İshakpaşa Kadın Kuran Kursu Öğrencilerine yönelik Cenaze Hizmetleri Kursu açıldı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 22.04.2015
766
A+
A-

Kurs ile alakalı öğrenciler ile bir araya gelen Halk Eğitim Müdürü Yardımcısı Bahri Aydın, İlçe Müftüsü Bayram Canbey ve İshakpaşa Kadın Kuran Kursu Öğreticisi Zehra Ustaoğlu, öğrencilere bilgiler verdi.

 

BELGELENDİRECEĞİZ






Kursa katılanların belgelendirileceğini ifade eden Halk Eğitim Müdürü Yardımcısı Bahri Aydın, “Müftülüğümüz ile birlikte de beraber olduk. Kurban kesimi kursumuzdan tutunuz da, sübyan mektepleri  hususunda da ortaklaşa kurslarımız oldu. Bugün de 32 saat’te gerçekleştirilecek olan kursumuz olacak. Cenaze Hizmetleri Kursumuz. Bu büyük bir vecibe.  Allah korusun bu işi yapan insanların azalma durumlarını göz önüne aldığımızda, bu yönüyle bu konu hakkında bilgi sahibi olan insanların çoğalması için çalışmalar yapıyoruz. Ve sizleri belgeli birer insan olarak sertifikalandırıyoruz. Bu çok kısa sürecek. Günde 2 saat sizleri alıkoyacağız. Ben çok teşekkür ediyorum ve başka kurslardan yararlanmanız için kurumumuza bekliyoruz” dedi.

 

YAKINIMIZIN CENAZESİNİ BİZİM YIKAMAMIZ DAHA GÜZEL

İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Bahri bey demin söyledi. Bizim ilçe müftülüğümüz ile birlikte Halk Eğitim Merkezinin birlikte çalışmaları oldu. Bu kurslar genelde, kurban bayramı öncesinde kurban kesim kampanyası kursu gibi, değişik zamanda cenaze yıkama kursları gibi kurslar düzenledik. Bu kurslardan birini bugün gene tekrarlıyoruz. Çünkü önemli bir konu. Bir yakınımız bir akrabamız vefat ettiğinde, bir yakını varsa onun yıkaması çok daha güzeldir. Neden güzeldir, cenaze olabilir, değişmeler olabilir. Bir yabancı cenazeyi yıkadığı takdirde, o gördüğü şeyleri başka yerlerde anlatabilir. Ama bir yakını olduğunda bunu anlatmaz. Dolayısıyla daha bir huzurlu bir şekilde teslimiyet içerisinde, cenazelerini defnederler. Hani başkasına bir kaç kuruş para vererek de bu işi yaptırabilirsiniz ama samimi olması için kendimizin yapması daha güzel olur” şeklinde konuştu.

 

HURAFELERİ BERTARAF EDECEĞİZ

İshakpaşa Kadın Kuran Kursu Öğreticisi Zehra Ustaoğlu ise, “Biz bu kursu 5 sene önce gerçekleştirmiştik. Yine ihtiyaca binaen talep edilen böyle bir kursu Halk Eğitim Merkezi ve Müftülüğümüzün iş birliğinde İshakpaşa Medresesi’nde icra edeceğiz. Bunu şunun için yapıyoruz; artık herkes kendi cenazesini kendisi yıkamalı. İlim irfan sahibi kimseler bu işi yapmalı. Biz dini, mesleki alanda kendimizi yetiştiriyoruz ama bu alanda eksikliklerimiz vardı. Bizim eksik bıraktığımı alanları, işin ehli olmayan kimseler doldurdular. Bir ölü için önemlidir kendi akrabası tarafından yıkanması. Hem teknik bilgileri vereceğiz hem de cenazenin nakli sırasında ne raporlar alınır, nerelere başvurulur gibi konularda burada bilgiler vereceğiz. Halk arasında yaygın bidat ve hurafeler var. Erkeklerde sıkıntı yok ama bayanlarda bu çok sık görülüyor. Bunları inşallah bertaraf edeceğiz” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş