Kurşunlu Camisinde görsel şölen

İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Camii aydınlatılması çalışmalarını tamamladı. Ayrıca yıldırımlara karşı emniyetinin olmadığı görüldüğünden, minare üzerine paratoner montajı da yapıldı.

Yayınlama: 08.08.2014
984
A+
A-

İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu, aydınlatma çalışmaları tamamlananKurşunlu Camii’nde incelemelerde bulundu.

 

CADDE AYDINLATMALARI ÇALIŞMALARIMIZI DA HAYATA GEÇİRMİŞTİK






Cadde aydınlatma çalışmalarının hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “Bugüne kadar şehrimizin muhtelif yerlerinde birçok aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdik. Bu manada daha önceleri yapmış olduğumuz camilerimizdeki aydınlatmalar, üst geçit aydınlatmalarımız, Uzun sokak aydınlatma çalışmamız, Kent Müzemiz, Ahmet Türkel Mahalle Konağı gibi tarihi yapıların yanı sıra, cadde aydınlatmaları çalışmalarımızı da hayata geçirmiştik” dedi.

 

BELEDİYESİNE YAKLAŞIK MALİYETİ 40 BİN TL’DİR

Cami aydınlatma çalışmaları hakkında bilgi veren Yiğit, aydınlatma işlemi maliyetinin 40 bin TL olduğunu ifade ederek, “Malumunuz olduğu üzere Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle artık köylerimizde mahalle statüsünde oldu. Bu manadaİnegöl Belediyesi olarak merkezde camilerin ışıklandırılması konusunda yapmış olduğumuz çalışmalara ilaveten, Kurşunlu mahallemizdeki “Belediye Camiine” görsel zenginlik katmak ve mahalle meydanına estetik katmak amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüzce mimari aydınlatma çalışması yapılmıştır. Çalışma kapsamında kullanılan tüm aydınlatma ürünleri suya ve dış ortam şartlarına tam uyumlu olup düşük enerji tüketimli, LED teknolojisine sahip malzemeler kullanılmıştır. Aydınlatmada, cami dış cephesine uygun olmasından dolayı kırmızı ve beyaz renkler kullanılmış olup, ışıklarla caminin mimari yapısı vurgulanmıştır. Caminin ayrıca yıldırımlara karşı emniyetinin olmadığı görüldüğünden minare üzerine paratoner montajı da yapılmış olup cami ve etrafının yıldırımlara karşı emniyeti de alınmıştır. Bu çalışmanın İnegöl Belediyesine yaklaşık maliyeti 40 Bin TL’dir. Yapılan ışıklandırma çalışmaları ile camimiz geceleri farklı bir görüntü kazanarak, bulunduğu bölgeye farklı bir hava katacaktır. Tüm Kurşunlu Mahallesi sakinlerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş