Malazgirt meydanı düzenleniyor

İnegöl Belediyesi tarafından daha yaşanabilir bir İnegöl hedefi doğrultusunda Akhisar Mahallesi Malazgirt Caddesi üzerinde gerçekleştirilen 75 bin TL maliyetli çeşmeli meydan çalışması devam ediyor.

Yayınlama: 24.07.2015
572
A+
A-

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Akhisar Mahallesi Malazgirt Caddesi üzerinde gerçekleştirilen çeşmeli meydan çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

 

BİRÇOK HİZMETE İMZA ATILDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “İnegöl’ü yaşanabilir, modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Belediye olarak, halkın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak bu kapsamda mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal yaşama hayat veriyoruz. Birçok mahallede planlanan meydan düzenlemeleri ile hem mahallelere değer katıyor hem de sosyal hayatı canlandırıyoruz. Bu noktada son olarak geçtiğimiz günlerde Şipali Mahallemizde meydan düzenleme çalışmalarını tamamlayarak halkımızın kullanımına sunduk. Ayrıca yine kısa bir süre önce Akhisar Mahallemiz Atatürk Caddesi’nde yer alan yeni meydanımızın düzenleme çalışmalarını yerinde incelemiştik. Bugün tekrar Akhisar Mahallemizdeyiz ve Malazgirt Caddesi’nde yer alacak olan çeşmeli meydan çalışması için buradayız. İnsan odaklı çalışma prensibi çerçevesinde sürdürdüğümüz hizmetler ile Akhisar Mahallemizde bugüne kadar birçok hizmete imza attık. Bu kapsamda Belediye Hizmet Noktası ile vatandaşımıza daha iyi hizmet verilmeye başlandı. Bilgi ve Kültür Evi’nin açılışı ile öğrenciler rahat ve nezih bir ortamda bilgiye kavuştular. Hizmete açılan semt sahası ile sağlıklı nesillerin yetişmesi adına spora önemli bir değer kattık. Ayrıca ham yol çalışmaları, asfalt yama ve tretuvar çalışmaları ile Akhisar Mahallemize modern bir görünüm kazandırılmaya çalışılıyor” dedi.

 

1100 METREKARELİK PROJE

Akhisar Mahallesi’nde yürütülen hizmetlere bir yenisini daha eklediklerini aktaran Kansu, “Söz konusu olan çeşmeli mahalle meydan alanı hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 1100 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 747 metrekarelik sert zemin meydan alanı,  137 metrekarelik yeşil alanlar ve alanın merkezinde 16 metrekarelik alana sahip dört musluklu,  içme suyuna sahip güzel bir çeşme bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları meydan düzenleme alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; Ihlamur, Top Akasya, Erguvan, Sarı Yapraklı Akçaağaç ve Pembe Çiçekli Atkestanesi bitkilerine yer verilecektir. Görselliği ön planda olan yetişkin toplamda 20 adet ağaç bu düzenleme uygulamamızda projedeki yerlerini alacaktır. Alanda; üç adedi girişte ve üç adedi de alanın içerisinde olmak üzere doğal taş kaplamalı altı adet beton çiçeklik uygulaması yapılarak bu beton çiçekliklerin dış çevre duvarları da oturma-dinlenme alanı olarak planlanacaktır. Beton çiçeklikler içerisine dikilecek olan yetişkin ağaçlar renkli bitki aydınlatması tekniği ile alttan aydınlatılacak ve ağaçların sahip oldukları rengi gece de yansıtmaları sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

 

MALİYETİ 75 BİN TL

Oturma-dinlenme alanı olarak beton çiçekliklerin dış duvarının yanı sıra, meydan düzenlemesinin iç yan kısımlarında ahşap donatılı pergole oturma alanlarının da yapılacağını belirten Kansu, “Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz, gri ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton dikdörtgen parke taş uygulamasına yer verilecektir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile yuvarlak beton çiçeklikler ile uyumlu dairesel ve ışınsal desen çalışması uygulanacaktır. Hâlihazırda yer alan çeşme hazırlanan proje kapsamında mevcuttaki su hattı korunarak dört musluklu ve 16 metrekare alana sahip olacak şekilde mermer kaplamalı olarak yeniden inşa edilecektir. Akhisar Mahallesi çeşmeli meydan düzenleme uygulamamıza 2015 yılı Temmuz ayı ortasında başlanmış olup,  2015 yılı Ağustos ayı sonu itibarı ile de uygulamasının tamamlanması planlanmaktadır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 75 bin TL olacaktır. Diğer çalışmalarımız olan Mesudiye Mahallesi Gülerer Sokak’taki 20 araçlık ve yine Mesudiye Mahallesi Asil Sokak’ta ki 26 araçlık otopark uygulamalarımız tamamlanma aşamasına ulaşmıştır. Akhisar Mahallesi Meriç Caddesi ve Atatürk Caddesi kesişimindi uygulamakta olduğumuz diğer bir çeşmeli meydan düzenleme projemiz de Ağustos ayının başında kullanıma sunulacaktır. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır. Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, yapılan bu çalışmanın mahalle sakinlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş