Çanakkale’nin toprağı Ankara’ya İnegöl’den gidecek

Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü dolayısıyla Gelibolu Yarımadası’ndan aldıkları toprağı Ankara’ya götürmek için yola çıkan Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri zorlu yürüyüşe başladı. Görme engellilerin Ankara’ya uzanan yolculuğunun güzergâhı üzerinde İnegöl’de bulunuyor.

Yayınlama: 09.10.2014
672
A+
A-

Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü dolayısıyla Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi, Gelibolu Yarımadası’ndan aldıkları toprağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ulaştırmak için yürüyüşe başladı.

 

“Büyük Yürüyüş” ismi verilen proje çerçevesinde dört engel grubundan ve çeşitli kökenlere sahip 10 kişi, sabah namazını 57. Alay Şehitliği’nde kıldıktan sonra buradan aldıkları toprakla yürüyüşe geçti. Daha sonra şehir merkezine giden grup, mehter takımı tarafından karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene yürüyüşe katılacaklar, AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Milletvekili Ali Sarıbaş, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü ve az sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal, dört engel grubundan ve farklı etnik kökenlere sahip, yürekleri vatan sevgisiyle dolu on engelliyle yürüyüşe başladıklarını söyledi.






 

Batdal, “Bugün sabah namazını 57. Alay’da kılarak, almış olduğumuz vatan toprağını, başkentimiz Ankara’da 15 Ekim Dünya Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü’nde Cumhurbaşkanımız’a ve Başbakanımız’a emanet edeceğiz. Bu, sıradan bir emanet olmayacak. Bu kardeşliğin, milli beraberliğin, tek bayrak altında barış içinde yaşadığımızın ülkemize, bölgemiz coğrafyamıza ve dünyaya ciddi bir mesajı olacaktır.” dedi. Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Kulözü ise bu çok anlamlı yürüyüşün, şehitler diyarı Çanakkale’den Türkiye’ye dalga dalga yayılmasının çok özel bir anlam taşıdığını belirterek, “Bu nedenle 1915’ten 2015 arasındaki 100. yıl törenlerinin de bir başlangıç olması ve bir sivil toplum örgütünün ilk etkinliği yapmış olması çok daha anlam kattığından, tüm engellilerimizi kutluyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından, törene katılanlara savaş sırasında yapılan kırık buğday çorbası ikram edildi. Daha sonra yürüyüş komitesi, aldıkları vatan toprağı ile mehter eşliğinde yürüyüşe başladı. Komite, sekiz gün yürüyerek Biga, Balikesir’in Bandırma ilçesi, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Polatlı güzergâhını geçip Ankara’ya ulaşacak. Güzergâh üzerindeki mola noktalarında, il ve ilçe merkezlerinin meydanlarında kurulacak özel çadırlarda konaklayacak, ertesi gün şafak vaktinde yollarına devam edecekler. Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü olan 15 Ekim’de Ankara’ya ulaşarak vatan toprağı ve Türk bayrağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na emanet edecekler.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş