Mezun öğrenciden kariyer semineri

İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Kariyer Günleri Semineri’nin dünkü konuğu, İnegöl Anadolu Lisesi 2009 Yılı Mezunu Mimar Hatem Uras oldu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 16.01.2015
663
A+
A-

 

İnegöl’de faal olarak çalışmalarını sürdüren Uras Yapı Sahibi Mimar Hatem Uras, öğrencilere hem yaşantısından örnekler verdi hem de tercihlerinde dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

 






ESKİ OKULUNDA SEMİNER VERDİ

Öğrenim gördüğü eğitim kurumunda olmanın mutluluk verici olduğunu belirten Hatem Uras, “Öncelikle bizlerde sizler gibi sıralardan geçtik. Öğrenimimiz sizden farklı olmadı” ifadeleri ile seminerine başladı.

 

TERCİH ÖNEMLİ

Öğrencilerin tercih konusunda aşırı dikkatli olması gerektiğini belirten Mimar Uras, ” Özellikle tercihleriniz konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Kişisel tercihler elbette önemlidir ama bilirkişilerle de istişare halinde olarak sizin için güzel bir kararın çıkması mümkün olabilir. Bu nedenle özellikle tercih konusunda dikkatli olmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

ÜNİVERSİTE ANILARINI ANLATTI

Balıkesir Üniversitesi mezunu olduğunu belirten Hatem Uras, okul yıllarında yaşadığı anılarını da öğrencilerle paylaşarak, kendilerine bir hedef belirlemeleri gerektiğini belirtti.

 

BİRÇOK KONUDA BİLGİ VERDİ

Mimar Uras, seminerin devamında mimarlığın tarihsel gelişimi, günümüzdeki rolü, topluma etkisi, toplumdaki yeri, eğitim süresi, iş hayatı, iş imkânları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Seminerin sonunda ise Mimar Uras, öğrencilerin sorularını cevapladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş