MHP’de Kafes yoğunluğu

MHP İlçe Teşkilatı, yaklaşık 150 kişinin katılımı ile sinemaya giderek 2 Ekim tarihinde vizyona giren Kafes filmini izlediler. 12 Eylül Darbesi döneminde geçen ve bu dönemde cezaevinde işkencelere maruz kalan gençlerin hayatını ele alan filmde duygu dolu anlar yaşandı.

Yayınlama: 09.10.2015
406
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Müfit Besler’in öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda yaklaşık 150 partili, 2 Ekim’de vizyona giren Kafes filmini izlemek için İnegöl AVM’de bulunan sinema salonunda toplandı. 12 Eylül Darbesi öncesi yaşanan oyunları ve darbe döneminde cezaevlerinde işkencelere maruz kalan gençlerin hayatlarını ele alan film esnasında partililerin gözyaşlarına hâkim olamadıkları gözlendi.

 

“MUSTAFALAR ÖLÜR, ALLAH DAVASI ÖLMEZ”






Konu ile ilgili bir konuşma yapan MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, “İlçe Başkanımız Müfit Besler’e çok teşekkür ediyorum. Son 1 haftadır bu filmi 3’üncüye izliyorum. Mutlaka çeşitli eksikleri olabilir ama anlam olarak baktığımızda duygu yüklü ve herkesin rahat ağladığı bir film izleyeceksiniz. Bugün özellikle anlamlı bir gün. Bu filmin ana temalarından biri, 80 ihtilalinde kahpece asılan Mustafa Pehlivanoğlu ülküdaşımızı işlemektedir. 7 Ekim 1980… Bugün 7 Ekim 2015… Tam 35 yıl sonra böyle anlamlı bir günde ilçe başkanımızın böyle bir organizasyon yapmış olması da gerçekten çok anlamlı. Rahmetli Pehlivanoğlu’nun annesine ve babasına yazmış olduğu mektupta dediği gibi; Mustafalar ölür ama Allah davası ölmez. Milliyetçilik yaşar. Yaşasın ülkücü hareket. Buraya İlçe Başkanımızın daveti üzerine Sayın Milletvekilimiz Dr. Kadir Koçdemir, Milletvekili adayımız Sinan Bozkurt, İl Başkan Yardımcımız Erkan Zorba bey ile birlikte sizlerle beraber olmak için geldik. İyi seyirler” dedi.

 

ÇOK ANLAMLI

Filmin ardından bir konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ise, “Bu akşam MHP İlçe Teşkilatı olarak 2 Ekim’de vizyona giren Kafes filmini Milletvekillerimiz, Milletvekili adaylarımız, ilçe teşkilatımız, belediye meclis üyeleri ve partililerimizle seyretmeye geldik. Genç kardeşlerimiz, bacılarımız var. Filmi çok olumlu buldum. 80 öncesi yaşananların bir kısmını hatırlıyorum. Filmde verilen mesajlar çok güzel. MHP mensupları bu oyuna hiçbir zaman için gelmez, gelmeyecektir. 80’de ülkesini seven insanlar ezilmişlerdir, baskı altında kalmışlardır. İnşallah o günleri bir daha yaşamayız. Film güzeldi, Türkiye çapında ciddi bir gişe de yapıyor. İnşallah filmin 2. serisi veya benzer filmler de gelir” şeklinde konuştu.

 

“AYAK OYUNLARINA ALET OLMAYIN”

Besler, “Filmde iki tarafta iki insan var. Vur, kır, yap diyen insanlar var. Bu insanların da daha sonra yurtdışına ilk önce kaçanlar olduklarını görüyoruz. Muhtemelen bu insanlar geçmişte provokasyonları yapan, biz gençleri birbirine düşüren, bu ülkeyi kaosa götürmek isteyen dış güçlerin maşasıdır. Biz bundan dersimizi aldık. Bugüne kadar verdiğim beyanatlarda Genel Başkanımızın talimatı ve biz İnegöl İlçe Teşkilatı olarak sokağa çıkmayacağız, gençlerimizi sokakta görmeyeceğiz, yalnızca kendi yaptığımız organizasyonlarda, etkinliklerde göreceğiz dedik. Etkinlikler yapıyoruz. Bu tür olayların bir daha ülkemizde yaşanmaması gerekiyor. Kaybeden biz oluyoruz, kazananlar adı ne olursa olsun emperyalistler oluyor. O yüzden akla ve izana davet ediyorum, ayak oyunlarına alet olmayalım. Bu ülke hepimizin, sağduyulu olalım” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş