MOBİLİYUM DÜNYAYA TANITILIYOR

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kavaz, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük mobilya AVM unvanını sahip olan Mobiliyum’un uluslar arası arenada etkinliğini arttırmak ve tanıtımını yapmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yayınlama: 03.12.2015
1.065
A+
A-

Mobiliyum yönetimi dün Bursa ve İnegöl basın mensupları ile kahvaltı da buluştu.

 

Kahvaltının ardından açıklama yapan Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kavaz, “Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum, ihracat rakamlarını arttırmak hedefiyle başladığı yurt dışı tanıtım faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Mayıs 2015’ten bu yana Bursa İnegöl’de faaliyet gösteren Mobiliyum, yurt dışı mobilya ticaret heyetleri ile görüşmelerini sıklaştırdı. Bu doğrultuda yaz aylarında Kazakistan, Katar ve İran gibi Orta Asya ülkeleriyle ticari faaliyetlerin geliştirilmesi adına yapılan görüşmelerin ardından Ekim ve Kasım aylarında da Amerika ve Afrikalı mobilya alıcılarıyla görüşmeleri başlatıldı. Türkiye’nin mobilya üretiminin % 50’sini gerçekleştiren İnegöl’de 225.000 m2 kapalı alanda, 200 yerli mobilya üreticisinin bir araya gelmesiyle kurulan Mobiliyum AVM, 300 milyon dolar olan ihracat hacmini, 1 milyar dolara çıkartmayı hedefliyor. Mobiliyum AVM’nin ve İnegöl Mobilyasının tanıtıldığı görüşmelerde, Ekim Ayı’nda, High Point Market Mobilya Fuarı’nın genel müdürü Alfred L. Bolton Mobiliyum’da ağırlandı. Karşılıklı ticaret hacminin arttırılmasına yönelik gerçekleştirilebilecek projeler üzerine konuşulan ziyarette Bolton, İnegöllü mobilya üreticilerinin sahip olduğu teknolojiden, üretim potansiyelinden ve ürün kalitesinden oldukça etkilendiğini dile getirdi. Kasım ayında ise 24 Afrika ülkesinin büyük elçileri ve ticaret ataşeleri Mobiliyum AVM’de ağırlandı. Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Mobiliyum hakkında bilgiler verdir. Mobiliyum ve İnegöl’de Mobilya sektörünün dinamizmine hayran kalan Afrika ticaret heyeti, oldukça iyi izlenimlerle ayrıldı.” Dedi.






 

TÜRKİYE’NİN MOBİLYA İHTİYACININ YÜZDE 50’SİNİ KARŞILIYOR

Türkiye’nin Mobilya Merkezi İnegöl’de yepyeni bir değe olduğunu aktaran Kavaz, “ Mobiliyum AVM 100 yılı aşkındır tüm dünyaya mobilya üreten İnegöl, 3 binin üzerindeki mobilya üreticisiyle Türkiye’nin mobilya ihtiyacının yüzde 50’sini karşılıyor. Türkiye’de Mobilya Sanatının adı deyince ilk akla gelen merkez olan İnegöl, sektörde 60 bin kişiyi istihdam ediyor ve 1 milyar dolar ihracat hedefiyle de Türkiye Ekonomisine değer katacak. Mobilya konusunda pek çok ilke imza atan İnegöl, Türkiye’nin ilk Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’ni kuran, Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük mobilya meslek lisesine ev sahipliği yapan İnegöl, Mobilya konusunda her zaman ilklere imza atıyor. Hem sektöre, hem Türkiye’ye hem de yaşam alanlarına değer katan mobilyanın başkenti İnegöl, yeni bir değere ev sahipliği yapıyor, Türkiye’nin ilk ve tek kapalı Mobilya AVM’si İnegöl’de, Türkiye’den ve dünyadan ziyaretçilerini ağırlıyor.” Diye konuştu.

 

365 GÜN FUAR KONSEPTİYLE HİZMET

Mobiliyum’un 365 gün fuar konseptiyle hizmette olduğunu belirten Kavaz, “Oturma gruplarından, yatak odalarına, yemek odalarından bebek ve genç odalarına, ofis mobilyalarından aksesuarlara mobilyaya dair binlerce ürünün yer aldığı Mobiliyum AVM, yerli-yabancı mobilya tüccarları, dekorasyon şirketleri, yerli – yabancı perakende müşterileri için 365 gün mobilya fuarı konseptiyle tüm dünyanın buluşma noktası olacak. Mobiliyum AVM’de herkes aradığını bulacak. 200 mobilya üreticisinin showroomlarının yer aldığı Mobiliyum AVM, 5 yıldızlı oteli, cafe ve restoranları, çocuk oyun alanları, tasarım ofisleri, kapalı ve açık otopark alanları ile müşterilerine kolay, hızlı, güvenli ve konforlu bir alış veriş imkânı sunuyor. İstanbul ve Ankara Hava alanlarında 2 saat, Bursa Hava alanına 15 dakika ve limana 60 km uzaklıkta olan Mobiliyum AVM, kolay ulaşılabilir bir konumda olması özelliği ile nakliye giderlerini minimuma indiriyor.” ifadelerini kullandı.

 

NEDEN TÜRK MOBİLYASI?

Neden Türk mobilyası sorusuna yanıt veren Kavaz, “Türkiye Konumu itibariyle Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkas ülkeleri ortasında yer alır ve bu da lojistik konusunda avantaj sağlar. Türkiye’de mobilya yatırımları, dünya standartlarında son teknoloji ile güçlendirilmiştir. Mobilya Sektörü için gerekli ham madde yatırımları tamamlanmıştır. Türk Mobilya üreticileri yenilikçi yaklaşımlarla dünya mobilya trendlerini yakından takip eder ve inovatif çözümlerle Türk Mobilya’sına değer katar. Sürekli gelişen Türk işçiliği ile estetik tasarımları kaliteyle üretir. Fiyat ve kalite dengesi en üst seviyededir. Türk mobilya üreticisi, dürüst, açık, net ilişkiler geliştirir. Ürün teslimi oldukça hızlıdır, teslimat süreleri yaklaşık 30 gün seviyelerindedir” dedi.

 

BOMBA YAĞARKEN BİLE MOBİLYA SATILIYOR

Önümüzdeki günlerde İstanbul fuarlarının yapılacağının ve mobilyacılara nelerin beklediğinin sorulması üzerine Kavaz, “Bölünmek hiçbir zaman iyi değildir. Her alanda bu böyledir. Mobilya her zaman satışa sunuluyor. Ben bomba yağarken bile mobilya ihracatının yapıldığını gördüm. Yani mobilya satışları her zaman devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

MODEF İSTANBUL FUARLARINI TETİKLEDİ

İnegöllü mobilyacılar olarak KÖLN fuarında stant açacaklarını aktaran Kavaz, “İnegöllü mobilyacıların yıllardır sürdürdüğü Modef, İstanbul’da yapılan fuarların da yapılmasını tetiklemiştir. Bu benim iddiam tabiki” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş