MOBİLYACILARIN UMUDU MODEF

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, geçtiğimiz bir kaç senede mobilyacıların istediği seviyeye ulaşamadığını, bunun nedeninin ise ülke içi ve ülke dışı sorunlar olduğunu ifade etti. Ayhan, MODEF Fuarı ile birlikte bir kıvılcım beklediklerini ifade ederek, “Beklentilerimiz fuarla birlikte işlerin ateşlemesidir” dedi.

Yayınlama: 30.03.2016
491
A+
A-

AVRUPA’YA UYGUN ÜRÜNLER HAZIRLAMALIYIZ

İnegöl mobilyacısının Avrupa pazarına girmesi gerektiğini ifade eden Özcan Ayhan, “Avrupalının isteğine göre ürünler yapıp, ürünlerimizi Avrupa’ya pazarlamamız lazım. Avrupa çok büyük bir pazar. O pazara uygun ürünler hazırlamamız gerekiyor” dedi.

 






İNEGÖL TAKLİT EDİLİYOR

İnegöl’ün her kesimce tasarım merkezi olarak görüldüğünü belirten Ayhan, İnegöl mobilyasının birçok ilde taklit edildiğini ifade ederek, “İnegöl’ü yurt içinde taklit eden birçok il var. Bunlar bizim ürünlerimizi taklit edip, piyasaya düşük fiyatla giriyor. O da yurt içinde bizlere zarar veriyor” şeklinde konuştu.

 

KALİTE VE TASARIMDA YARIŞMALIYIZ

İnegöl mobilyacısının ücrette değil de, tasarım ve kalitede yarışması gerektiğini ifade eden Özcan Ayhan, “Piyasada fiyatla değil de, ürünlerin kalitesi ve tasarımı ile yarışmamız lazım” dedi.

 

————————————————————————————————————————

Önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan MODEF Fuarı öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacıları Odası Başkanı Özcan Ayhan, fuardan umutlu olduklarını ifade etti.

 

Yurt içi fuarlarının her zaman bir umut olduğunu belirten Özcan Ayhan, “Fuarlar yurt içinde, yurt dışında katılımcılar için her zaman umuttur.  Tabi İnegöl Fuarları yalnızca bizim ilçemize has fuarlar. 35. Düzenliyoruz bu sene. 189 Katılımcımız var fakat İnegöl genelinde tüm mobilyacılarımız fuara hazırlanıyor. Tabi işlerin ne olacağı konusu; bir umuttur, bekleyiştir, ürünlerimizi sunmaktır. Beklentilerimiz fuarla birlikte işlerin ateşlemesidir. Yaklaşan düğün sezonu var. Ülkemizde yaklaşık yıllık ortalama 700 bin çiftimiz evleniyor. 700 Bin çift demek; 700 bin yeni yuva demektir. Yeni ev eşyası demektir. İnşallah bu düğün sezonlarımız, yurt içinde bir başlangıç etkisi yaratacaktır. Hala yurt içinde konut inşası hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu konutların da mobilya ihtiyacı bitmez. Yaklaşan bahar ayları ile birlikte, evlerde yapılan bahar temizliği ile mobilya hızlanmasına vesile olur her zaman. Bu ilkbaharla birlikte beklediğimiz işlerdir” dedi.

 

%5-%10’LUK BÜYÜME KAYBI YAŞADIK

“Komşu ülkelerde huzursuzluk, iç savaşlar, hükümet krizleri, bu alanlardaki sıkıntılar doğal olarak bize de yansıyor” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ayhan, “Çünkü en önemli iş yaptığımız bölgeler buralar. Fakat yeni pazarlar da keşfediyor İnegöllü arkadaşlarımız. Bunun haricinde müşterilerimiz geliyor, gelmezlerse biz gidiyoruz. Geçtiğimiz 2015 yılında ihracat rakamımız, 2014 ile aynı oranda çıktı. Büyüme olmadı ve en azından küçülmede olmadı, kayıp da olmadı. Fakat bizim mobilyacılarımız açısında %5-%10’luk büyüme kaybı yaşadık. Bu sene ihracatta inşallah ikisini birden kapatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

AVRUPALININ YAŞAM TARZINA GÖRE ÜRÜNLER HAZIRLANMALI

İnegöllü mobilyacıların Avrupalıların yaşam tarzına göre ürünler geliştirmesi ile Avrupa pazarına girebileceğini belirten Ayhan, “Yeni piyasalar bulmamız lazım. Bize en yakın olan Avrupa’yı bize mesken tutup, Avrupalının isteğine göre ürünler yapıp, ürünlerimizi Avrupa’ya pazarlamamız lazım. Avrupa çok büyük bir pazar. O pazara uygun ürünler hazırlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

TASARIM VE KALİTEDE YARIŞILMALI

Mobilyacıların ücrette değil, tasarım ve kalitede yarışması gerektiğini söyleyen Ayhan, “İnegöl mobilyacısı artık tasarım odaklı ürünler yapması gerektiğini anlamıştır. Taklit ürünlerden ziyade her mobilyacının kendi firmasına has ürünleri olmalı. Piyasada fiyatla değil de, ürünlerin kalitesi ve tasarımı ile yarışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL TAKLİT EDİLİYOR

İnegöl’ün yurt içinde birçok ilde taklit edildiğini belirten Ayhan, “İnegöl’ü yurt içinde taklit eden birçok il var. İnegöl olarak biz onlar için tasarım merkezi olduk. Bunlar bizim ürünlerimizi taklit edip, piyasaya düşük fiyatla giriyor. O da yurt içinde bizlere zarar veriyor. Mecliste bekleyen, patentini aldığımız ürünleri korunması ile ilgili kanunun yaptırımları daha fazla olursa, İnegöl mobilyacısı kendi ürününü koruma altına almış olacak ve hakkını arayabilecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş