Müftülükten Umre semineri

İnegöl Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek olan İnegöllü umrecilere son seminer verdi. Gerçekleştirilen eğitim programında kutsal topraklarda yapılacak ibadetler anlatıldı.

Yayınlama: 09.12.2015
425
A+
A-

İnegöl Müftülüğü tarafından İnegöl’den umreye gidecek olan vatandaşlara yönelik seminerler dün yapılan eğitimle tamamlandı. Sani Konukoğlu Camii’nde gerçekleştirilen seminerde İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, hareket öncesindeki hazırlıklar ve kutsal topraklarda yapılacakları anlattı.

 

UMRE, ÖMRÜN İMARIDIR






Seminere ilişkin bir açıklama yapan İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, “Bu yıl da umre ziyaretleri başladı. 81 kadar ilimizden inşallah umreye gidilecek. Umrecilerimize burada 4 gün boyunca seminer veriyoruz. Burada konuları mücerret olarak anlattığımız gibi, umrenin ne olduğunu, umre yolculuğunun bizlere ne kazandıracağını, umredeki o sembollerin, yolculuğun, ihramın ne olduğunu, ne manalara geldiğini anlatıyoruz. Umre aslında imar etme manasına geliyor. Ömürde buradan gelir, ömrün imar edilmesidir. İnsanın duygu, düşünce, akıl, zekâ olarak yeni baştan kendisini imar ve inşa etmesi böylece toplumun yeniden gözden geçirilip yapılandırılması, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin yeni baştan yerli yerince oturtulması manasına gelir. Bu bağlamda umre yenilenmeyi, arınmayı, kemale ulaşmayı, güzelleşmeyi ifade eder. Umre hem bir ibadet, hem bir eğitim, hem bir yenilenme, hem de insanın ve toplumun yeniden imar ve inşasıdır” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş