Nostalji kokan turizm sokağı

MHP Belediye Meclis Üyesi Hakan Ergül, tarihi İnegöl evlerini geleceğe taşıyacak ve İnegöl’e nostalji kokan yeni bir turizm sokağı kazandıracak bir öneride bulundu. Proje Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da olumlu yanıt aldı.

Yayınlama: 10.02.2016
427
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Hakan Ergül, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan tarihi İnegöl evlerinin gelecek nesillere de ulaşması ve İnegöl’de bir nostalji sokağı oluşturulması önerisinde bulundu.

 

ESKİ İNEGÖL’Ü YENİ İNEGÖL’DE KURALIM ÖNERİSİ






Dün yapılan Belediye Meclis Toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Hakan Ergül, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu eski İnegöl’ü yaşatamıyor. Her tarafta böyle parça parça yerler var. Benim bu konuyla ilgili bir düşüncem var. Biz eski İnegöl’ü hep eski yerleşim yeri içerisinde düşünüyoruz. Yeni yaptığımız plan içerisinde Akhisar’da bir sokak seçip 2 katlı imar olan yerlerde alt katları işyeri olan ve üst katları da eski İnegöl evleri şeklinde düzenlenmiş nostaljiyi yaşayabileceğimiz bir sokak oluşturulabilir. Bu proje henüz yapılaşmanın olmadığı bina yapılmamış yerlerde hayata geçirilebilir. Mimari Estetik Komisyonumuz da kuruldu. Eski İnegöl’ü böyle bir projeyle turistik bir alan oluşturarak yaşatabiliriz” dedi.

 

Bu öneri üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş Hakan Ergül’ün teklifinin harika bir düşünce olduğunu savunarak konuyla ilgili ne yapılabileceğine ilişkin bir çalışma yapılmasını söyledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş