Numune testi devam ediyor

İnegöl Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, yağ ölçme makinesi ile ayçekirdekleri üzerinde gerçekleştirdikleri ölçümler hakkında bilgilendirmede bulundu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 27.08.2014
946
A+
A-

Ali Rıza Girgin, yağ ölçme makinesi ile ayçekirdekleri üzerinde gerçekleştirdikleri ölçümler hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

1 PUNDA YÜZDE 1,5 CEZALI DURUMA DÜŞÜYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Ali Rıza Girgin, “İnegöl Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nde ayçiçeği alımları devam ediyor. Ortaklarımızdan aldığımız ayçiçeği numune olarak alınıyor ve bu odaya getiriliyor. Burada şuan klima var ve sıcaklığı 23 derecede sabit tutuyoruz. Ayçiçekleri tarladan biçildiği zaman sıcak olarak geliyor, sıcak olduğu zaman yağ oranı düşük çıkıyor. Oda nemine göre ayarlanıyor ve ayarlandıktan sonra bu numuneler tüpe koyularak gramajı alındıktan sonra yağ ölçme cihazına konuluyor. İyi mal iyi paradır. Malların fiyatı ona göre belirleniyor. Yüksek yağ oranlı gelirse en tavan fiyattan veriliyor. Trakya Birlik belirliyor, 39-40 yağ oranı standart şu fiyat, 45 civarında şu fiyat, 50’ye oranlı şu fiyat diye. Bu arkadaşımızın 32,90 geldi. Şuanda cezalı durumda… 1 punda yüzde 1,5 cezalı duruma düşüyor. Standart fiyattan 20-30 kuruş aşağı düşüyor fiyatlar. Tabi ki her zaman iyi mal iyi paradır. Onun için tabi ki bu yağ oranı da hava şartlarına, toprak şartlarına hizmeti etkiliyor. Bu durumda bu şekilde bir alım gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

DÜŞÜK MAL DÜŞÜK FİYAT OLUYOR

En düşük 33 oranda aldıklarını belirten Girgin, “Geçen yıl bu açılmadıydı, 39’dan aşağısını almıyorduk. Bu yıl sıkıntılar yaşandığı için 39’un altındakileri de aldık. Ortağımızı hiçbir zaman buradan çevirmek istemiyoruz. Ortağımız geldiği zaman düşük yağ oranlıyı da dökebiliyor. Yani 39’dan aşağı 30’lara 31’lere kadar dökebiliyor. Tabi ki o zaman da düşük mal düşük fiyat oluyor” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş