Saadet’ten sömürge eleştirisi

Belediyenin beş yıllık stratejik planını değerlendirmek üzere toplan Saadet Partisi İnegöl İlçe Yöneticilerinden Özgür Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’ün kar eden kurumlarını aldığını ve zarar eden kurumları ise reddettiğini ifade ederek, “İlçemizi adeta sömürgesi haline getirmiştir” dedi

Yayınlama: 19.09.2014
772
A+
A-

Saadet Partisi İnegöl İlçe Yöneticileri, İnegöl Belediyesinin 5 yıllık stratejik planlaması üzerinde değerlendirmeler yaparak, Büyükşehir’in İnegöl’ü sömürdüğünü ifade ettiler.

 

YENİ İNEGÖL PROJESİNİN ÜSTÜNKÖRÜ ELE ALINDIĞINI GÖRÜYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özgür Öztürk, “Belediyenin beş yıllık stratejik planını değerlendirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Saadet Partisi İnegöl Mahalli İdareler Başkanlığı olarak belediye meclisimizden oy birliği ile geçen Stratejik hedef ve faaliyetlerini yapıcı bir üslupla yorumlayıp, kamuoyuyla paylaşmayı bir vazife olarak görmekteyiz. Stratejik planda Yeni İnegöl projesinin üstünkörü ele alındığını görüyoruz. Hem mevcut şehir merkezi daha fazla yoğunluğa mahkûm bırakılmış, hem de geleceğe yönelik olarak İnegöl’ümüzün kentsel dönüşümü için ihtiyacı olacağı bu bölge gerekli yatırımı görememiştir. Önerimiz kamu kuruluşlarının bölgeye yönlendirilmesinin yanında yeni İnegöl’de teşvik edici bir iskan politikasının kademeli şekilde hayata geçirilmesidir” dedi.

 

HAKLARINI SAHİPLENEN DİK BİR DURUŞA İHTİYACI VARDIR

İnegöl’ün sömürüldüğünü ifade eden Öztürk, “İnegöl-Bursa-Ankara diye tabir edilen üçlü sacayağı havada kalmış. Büyükşehir belediyesi, İnegöl Belediyesi’nin kar eden kuruluşlarını sahiplenmiş, zarar eden kurumlarını reddetmiştir. Belediye bütçesinin yarısına el koymuş ve il olmaya namzet ilçemizi adeta sömürgesi haline getirmiştir. İnegöl’ümüzün, haklarını sahiplenen dik bir duruşa ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

 

İLETİŞİM SORUNU

İletişim sorunundan bahseden Öztürk, “Stratejik plan kitabında çalışanlara yöneltilen bir anket sorusuna verilen cevap dikkat çekicidir. Belediye çalışanlarına göre belediyemizin en büyük zayıf yönü sorusunun cevabı kurum içi iletişim sorunudur. Saadet partisi kurumlar arası koordinasyonsuzluktan birçok kez dem vurup, Aykome’nin  (Altyapı Koordinasyon Merkezi) daha işler hale getirilmesini sürekli talep etmiş ve gündeme getirmiştir. Demek ki  belediyemiz henüz daha kendi içerisinde iletişim sorunu yaşamaktadır. Şehrin kangren olmuş ihtiyaçlarına ve sıkıntılarına bir çözüm bulamadığı gibi; örneğin çözülmesi için büyük umut bağladığı ilçemizin altyapı sorununu büyükşehirle nasıl bir iletişim ve bilgi akışıyla çözeceği büyük bir soru işareti olarak karşımızda durmaktadır. İletişim sorununa nasıl bir çözümümüz var derseniz? Seçim döneminde açıkladığımız fikirlerden sadece ikisini tekrarlayalım. 1.Çözüm: Fikri altyapısını hazırladığımız Mavi Masa İstişare ve Koordinasyon Projeleri. Ve bu projeler ışığında çalışan mavi masa meclisi ve mavi çözüm paketlerimiz. Şu an yürürlükteki mantık sadece şudur; sorunu vatandaş belediyeye bildirsin, biz de ilgilenelim mantığıdır. Oysa mavi masa çıkması muhtemel sorunları kaynağında çözen bir anlayıştır. Trafikten altyapı sorunlarına, hava kirliliğinden büyük yangınlara, sel afetinden depreme ve benzeri konularda bu projeye kanaatimizce büyük ihtiyaç vardır. 2.Çözüm: Beyaz Masa İletişim ve Çözüm Projeleri. Beyaz masa, beyaz araç, beyaz nokta ve beyaz hat hizmetleriyle sorunların çok yönlü olarak iletilmesi ve takip edilmesi planlanmıştır. Örneğin sık sık yaşadığımız (dün de yaşadık) sel afetiyle ilgili, stratejik planda, “Altyapı haritası hazırlanıp, yağmur suyu şebeke hatları yapılacak.” deniyor. Peki, seçim öncesi neden alelacele her yeri asfaltladınız. Yine ümit ediyoruz ki, belli bir sistem dâhilinde yap-boz yapmayarak bu iş bir an önce halledilsin. Ve üst yapı projelerinden daha fazla önem verilsin. Sakın bu konuda büyükşehir çözüm adresi olarak gösterilmesin. Bursa’yı da gördük. “Kendi himmete muhtaç dede, başkasına nasıl himmet ede” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’ÜN SORUNLARI

Konuşmasının devamında Öztürk, şu ifadeleri kullandı: Stratejik plandaki verilere göre şu an trafikte 51 bin araç var ancak otopark araç kapasitemiz ise 1900 araçtır. Yol içi parklanma ile bu işin içinden çıkılamayacağı aşikârken geçtiğimiz dönemlerde yatırımların şehir merkezinde yoğunlaşması otopark sorununu derinleştirmiştir. Umuyoruz aynı hatalara tekrar düşülmesin.

Özellikle kış aylarında maruz kaldığımız hava kirliliğinin sebepleri ve çözümleri noktasında bir stratejinin geliştirilmediğini görüyoruz. Bu konuya karşı duyarsızlık, bu kış yine zehirli hava solumaya devam edeceğiz anlamına gelmektedir. İşte Saadet Partisinin çözüm önerisi: Kirli Havadan Temiz Havaya Geçiş Projesi. Kısaca bu projemizde toplumsal duyarlılığın oluşturulması, STK’larla işbirliği, kalitesiz kömürün engellenmesi, yanlış yakmanın önüne geçilmesi, kömür yerine doğalgaz yardımının yapılması, rutin ve açık hava kirliliği ölçüm sisteminin gerçekleşmesi, üniversitelerden teknik destek ve araştırma gibi birçok adım atılarak şehrimizin hak ettiği solunabilir temiz bir havaya kavuşmak amaçlanmıştır. İçme suyu sıkıntısı çözülemedi. Beş yıl önce vaat edilen  içme suyu barajını, önümüzdeki beş yıl yine bekleyeceğiz. Üstelik Büyükşehir’in iki kat zamlı tarifesiyle. Bir takım gençlik merkezlerinin meydan getirilmesi öngörülmüş ancak umarız ki mevcut gençlik merkezine benzemesin ve gençliğimizin gerçek manada sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm bulunsun. Özellikle sentetik uyuşturucuyla mücadelede belediyemiz kendine düşen görevleri yerine getirmelidir. İnegöl tarımıyla ilgili projelere nihayet yer verilmeye başlanıldığını görüyoruz. Saadet partisi olarak 30 Mart seçim beyannamesinde titizlikle hazırladığımız tarım projelerimiz vardı. Umut ediyoruz ki ciddi şekilde hayata geçirilir ve istişareyle uygun adımlar atılır.

 

MANEVİ SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEKTİR

Öztürk, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: Beş yıllık planlamada sosyal projelerin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde projelerini ilk açıklayan Saadet Partisi olarak diyoruz ki: Mobilyadan tarıma, otopark konusundan eko turizme kadar birçok konuda Saadet Partisi’nin öneri ve projelerinden istifade edildiği İnegöl Belediyesi Stratejik Plan kapsamında değerlendirildiği anlaşılmıştır. Nerden anlıyoruz, çünkü daha önceki stratejik planda bizim tespit ettiğimiz can alıcı konular ya hiç yoktu, ya da bu kadar detaya girilmemişti. İyi niyet çerçevesinde diliyoruz ki: projelerimiz kendi özünden koparılmadan, borçlanarak değil öz kaynaklarımızla planlı ve koordineli şekilde sonuçlansın ve İnegöl’ümüze değer katsın. Milli görüş her durum ve şartta İnegöl’ümüze değer katmaya, maddi ve manevi sorunlara çözüm üretmeye devam edecektir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş