Olumsuz Arkadaş Etkisi

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi tarafından başlatılan Önleyici Aile Eğitimi programları devam ediyor. Bu kapsamda 3. eğitim semineri düzenlenirken, seminerin konusu “Olumsuz Arkadaş Etkisi” oldu.

Yayınlama: 28.12.2015
575
A+
A-

İlahiyatçı Eğitimci Fatma Gültekin’in verdiği seminere fazla katılımın olmadığı gözlendi. Seminerin bu haftaki bölümünün üç ana başlık altında verileceğini söyleyen eğitimci, bu başlıkların “Olumsuz Arkadaş Kimdir?”, “Arkadaşlık Mekanları”, “Olumsuz Arkadaş Etkisinin Nedenleri” olduğunu belirtti.

 

Gültekin, olumsuz arkadaş kimdir, başlığı altında olumsuz arkadaşlığı örnekleyen karakter tipleri hakkında bilgi verdi. Kıskanç arkadaş, kibirli arkadaş, saldırgan arkadaş ve hedonist arkadaş olmak üzere dört olumsuz karakter sıralayan Gültekin, bu arkadaş tiplerinin arkadaşlarının üzerinde yaptığı tahribatlara örnekler verdi.






 

Daha sonra arkadaşlık mekânlarına geçen Gültekin, çocukların arkadaş edindiği mekânların önemine değindi. Eskiden farklı olarak artık cep telefonlarının bile yeni arkadaşların edinildiği mekânlar haline geldiğini söyleyen eğitimci, sosyal paylaşım ağlarında gelişen arkadaşlıkların niteliği ve etkileri hakkında bilgiler verdi. Okul, cafe ve mahalle arkadaşlığına da değinen Gültekin, her mekânın kendine özgü arkadaşlık ilişkilerine sahip olduğunu belirtti.

 

Daha sonra olumsuz arkadaş etkisinin nedenlerine geçen eğitimci, bu nedenleri üç grupta topladı; gelişimsel dönemin etkileri, anne-baba tutumları, aile içi ilişkiler.

 

Eğitimde her konu için örnek olay, vaka analizleri, bilimsel araştırma örnekleri sunan Fatma Gültekin, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş