Onur ve gurur günü

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü Cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 6 Eylül akşamı düzenlenecek etkinlikler ise hava muhalefeti nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi.

Yayınlama: 08.09.2014
732
A+
A-

İlk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulması ile başlayan törene ilçe protokolünün yanı sıra gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SEVİNÇ VE COŞKU BİR ARADA






Düzenlenen kutlama programında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban şunları dile getirdi: Bugün onur ve gurur günümüz. Bugün, İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümüdür. Atalarımızın canları ve kanlarının bedeli olan bu toprakların, düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutlamanın sevinç ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları, bundan 92 yıl önce Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanı ile kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır.

 

TARİHİN EMANETİ

Bugün, Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde, güven ve huzur içinde yaşıyorsak bunu, Turgutalp’e, İshakpaşa’ya, Şükrü Naili Paşa ve diğer isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz. İnegöl, bize tarihimizin bir emanetidir. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda İnegöl, 12 bin nüfuslu bir yerleşim yeriyken, bütün imkânsızlıklara rağmen yılmadan, usanmadan çalışmayı, üretmeyi ve gelişmeyi kendisine görev edinmiş, yetişmiş ve çalışkan insan gücüyle, esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle, sosyoekonomik yapısıyla, girişimcilik ruhuyla Cumhuriyetin 91. yılında 250 bine yaklaşan nüfusuyla Türkiye’de örnek gösterilecek bir şehir konumuna gelmiştir. Yeni bir geleceğe doğru ilerlerken, geçmişten aldığımız bu aziz emaneti yarınlara taşımak noktasında asla bir zafiyet içerisinde olmayacağız. Zor bir coğrafyada, zor bir zamanda yaşıyoruz. İstiklalin, daha ziyade emekle, alın teriyle, bilgiyle, donanımla, üretimle, yatırımla korunabildiği bir dönemde milletçe, tarihimize, yakışır bir seviyeye ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Bu onurlu mücadelenin nasıl kazanıldığını bilmeden onu korumak mümkün olmaz. Burada bizlere düşen görev, bu toprakların nasıl ve ne şartlarda kazanıldığını bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmaktır. Her alandaki kalkınmasını tamamlamış, dünyaya açıkmış, çağı yakalamış bir İnegöl’ü oluşturmak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Bunun için, kendimize inanarak el birliği ile çalışmamız, sahip olduğumuz imkânlar ve öz kaynaklarımızı, en verimli biçimde kullanmamız yeterli olacaktır.

 

Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende ise Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’in çiçek sunumunun ardından İlçe Müftüsü Bayram Canbey’in yapmış olduğu dua ile program sona erdi. Şehitlikte düzenlenen törene katılanlara simit ve gazoz ikram edildi. Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törenin ardından ilçe protokolü Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Garnizon Komutanlığına şükran ziyaretinde bulunuldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş