OSMANLI’NIN CUMA SALÂSI İNEGÖL’DE UYGULANACAK ECDAT RUHU İNEGÖL’DE ŞAHLANIYOR

Osmanlı İmparatorluğu zamanında Perşembe geceleri okunan Cuma Salâsı, İnegöl’de de önümüzdeki günlerde başlayacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Perşembe akşamları yatsı namazından 15 dakika önce Cuma Salâsı’nın okunacağını ve ardından Yasin-i Şerif okunarak, ebediyete geç önden Müslümanların ruhlarına bağışlanacağını ifade etti.

Yayınlama: 06.02.2016
612
A+
A-

CUMA SALÂSI PERŞEMBE GÜNÜ OKUNACAK

Cuma Salâsı’nın perşembe günü yatsı namazından önce okunacağını ifade eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Ecdadımızdan beri gelen Perşembe günleri yatsı namazından 15 dakika önce okunan sala verip, Yasin-, Şerif okuma gibi düşüncemiz var. Eğer toplumumuz tarafından kabul görürse, Perşembe günlerinde geçmişlerimizi hazırlama adına, okumuş olduğumuz Yasin-i Şeriflerle onların ruhuna ithaf etmenin yanında, Kur’an okuma kültürümüzü de geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 






HER GÜN MERKEZİ SİSTEM İLE MUKABELE OKUNACAK

Her gün İkindi namazlarından önce merkezi sistem ile her camide mukabele okunacağını ifade eden Kazım Güzel, bu uygulama ile hem hafızların hafızlıklarını sağlamlaştıracağını, hem de Kur’an dinlemek isteyen vatandaşların isteklerinin yerine getirilmiş olacağını ifade etti.

 

HER ÖĞLEN NAMAZI ÖNCESİ VAAZ

Her gün öğlen namazı öncesinde merkezi sistem ile vaazların süreceğini ifade eden Kazım Güzel, “inşallah her öğlen namazından önce yapılan vaazlarımızın, her gün yerine getirilmesinin artık alışkanlık haline getirilmesini ve sürekli devam etmesi hususunda çalışmalarımız var. Biz imam arkadaşlarımıza bu konuda kendi camilerinde vaaz verme gibi bir imkân sunuyoruz” dedi.

 

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI SÜRECEK

Sabah Buluşması Programları ile birçok camide vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Müftü Güzel, Sabah namazlarında yapılan bu uygulamanın muhabbet meclisi ve camilere yeni cemaat kazandırma anlamında iyi bir uygulama olduğunu belirterek, bu uygulamanın önemli olduğunu ve devam etmesi için çalıştıklarını söyledi.

 

MİHRAP TAKVİMİ BAŞLADI

Mihrap Takvimi uygulamasını da camilerde faaliyete geçirdiklerini ifade eden Kazım Güzel, bu uygulama ile vatandaşların Akşam Namazı’nın farzına daha rahat yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Camilerimizde Mihrap Takvimi uygulamasını başlattık. Bu şu demek; Diyanet Takvimimizin o gün ki yaprağının Akşam Ezanı okunduktan sokra okunması” dedi.

 

İMAMLAR KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Sadece vatandaşlara yönelik değil, imamların da çeşitli guruplara ayrılarak tefsir okuduklarını belirten Kazım Güzel, “Biliyorsunuz tüm imamlarımızı ve Kur’an kursu hocalarımızı sekizer, onar kişilik guruplara ayırdık. Ayda 100 Ayet, haftada 25 Ayet tefsir okuyorlar. Tefsir derslerine de biz katılmış oluyoruz. Böylece hem okuyan hem de anlayıp okutan bir hoca profili oluşturma gayretinde oluyoruz” dedi.

 

————————————————————————————————————————-

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, geçtiğimiz gün bazı açıklamalarda bulunarak, devam eden ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

OSMANLI SALÂSI İNEGÖL’DE FAALİYETE GEÇECEK

Osmanlı İmparatorluğu zamanında Perşembe günleri okunan Cum Salâsının İnegöl’de faaliyete geçirileceğini ifade eden Kazım Güzel, “Ecdadımızdan beri gelen Perşembe günleri yatsı namazından 15 dakika önce okunan sala verip, Yasin-, Şerif okuma gibi düşüncemiz var. Eğer toplumumuz tarafından kabul görürse, hem cumaya bir hazırlık safhası oluşturacak, hem de Perşembe günlerinde geçmişlerimizi hazırlama adına, okumuş olduğumuz Yasin-i Şeriflerle onların ruhuna ithaf etmenin yanında, Kur’an okuma kültürümüzü de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yani hem Kur’an okuma kültümüzün gelişmesi, hem geçmişlerimizi hatırlama ve vefa borcumuzun ödenmesi konusunda böyle bir şeyi uygun görüyoruz. İnşallah kısa bir zaman içerisinde, Perşembe akşamları yatsı namazına 15-20 dakika kala sala verip, Yasin-i Şerif okunmasını arzu ediyoruz” dedi.

 

HER GÜN MERKEZİ SİSTEM İLE MUKABELE OKUNACAK

Her gün İkindi namazlarından önce merkezi sistem ile her camide mukabele okunacağını ifade eden Kazım Güzel, bu uygulama ile hem hafızların hem de vatandaşların mutlu olacağını belirterek, “Her İkindi namazından önce, merkezi sistemimizden her camimizde mukabele okunsun ve dinlensin istiyoruz. Bu nedenle de merkezi sistemimizden hafızlarımızca, İkindi namazından önce, ilk olarak onar sayfa ile başlanacak, gittikçe günlük bir cüz okunacak noktaya kadar gelecek. Bu da hem hafızlarımızın hafızlığını sağlamlaştırması anlamında, hem de Kur’an dinlemek isteyen kardeşlerimizin arzularını yerine getirmek adına güzel bir uygulama olacak” şeklinde konuştu.

 

HER ÖĞLEN NAMAZINDAN ÖNCE CAMİLERDE VAAZ VAR

Her gün öğlen namazından önce merkezi sistem ile her cami de vaaz verildiğini ve bunun sürdürülmesi için de çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kazım Güzel, “Allah izin verirse inşallah her öğlen namazından önce yapılan vaazlarımızın, her gün yerine getirilmesinin artık alışkanlık haline getirilmesini ve sürekli devam etmesi hususunda çalışmalarımız var. Biz imam arkadaşlarımıza bu konuda kendi camilerinde vaaz verme gibi bir imkân sunuyoruz. Eğer yapamazlarsa da vatandaşlarımız merkezi sistem ile camilerimize gelerek vaaz dinlemeleri sağlanacak. ” dedi.

 

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI SÜRECEK

Sabah Buluşması Programları ile birçok camide vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Müftü Güzel, Sabah namazlarında yapılan bu uygulamanın muhabbet meclisi ve camilere yeni cemaat kazandırma anlamında iyi bir uygulama olduğunu belirterek, “Sabah Namazı Buluşmaları daha önceden beri yaptığımız bir faaliyet. Ama biz bunu sadece belirli camilerimizde olmaktan çıkarıp, tüm camilerimize yaymak istiyoruz. Yani her camimiz zaman zaman 3-5 camimiz bir araya gelerek sırayla bir gün birinde diğer gün öbüründe olmak şeklinde olabilir ama her camide Sabah Namazı Buluşmalarını gerçekleştirmek istiyoruz. Virtlerle, Tövbe-i İstiğfarlarla, dualarla, sohbetlerle de Sabah Namazı Buluşmalarının neşelenmesini, muhabbet meclisine dönüşmesini arzu ediyoruz. Şu ana kadar gittiğim yerlerde hakikaten şahit olduğum kadarı ile camilerimizde kaynaşma, buluşma hem de Sabah Namazına yeni cemaatler kazandırma noktasında bir işlev gördüğünü düşünüyorum. Özellikle cemaatimizden isteğimiz ise çocuklarını bu sabah buluşmalarına getirmeleri ve camilerdeki muhabbete alışmalarını sağlamalarıdır” ifadelerini kullandı.

 

MİHRAP TAKVİMİ UYGULAMASI BAŞLADI

Mihrap Takvimi uygulamasını da camilerde faaliyete geçirdiklerini ifade eden Kazım Güzel, bu uygulama ile vatandaşların Akşam Namazı’nın farzına daha rahat yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Camilerimizde Mihrap Takvimi uygulamasını başlattık. Bu şu demek; Diyanet Takvimimizin o gün ki yaprağının Akşam Ezanı okunduktan sokra okunması. Böylece farza yetişemeyen kardeşlerimizin daha rahat farza yetşebilir hale gelmelerini düşünüyoruz. Bunu farklı şekilde değerlendirmek isteyen kardeşlerimize de fırsat veriyoruz. “Yani benim cemaatim falan zaman daha iyi geliyor, ben bunu o zaman değerlendirmek istiyorum” diyebiliyor. Ama biz bunu özellikle Akşam Namazı öncesi okunmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Mihrap takvimi okunmasa bile biraz beklemeleri konusunda arkadaşlarımızı uyardık” ifadelerini kullandı.

 

SADECE VATANDAŞ DEĞİL, İMAMLARDA EĞİTİLİYOR

Sadece vatandaşlara yönelik değil, imamların da çeşitli guruplara ayrılarak tefsir okuduklarını belirten Kazım Güzel, “Köy gezilerimiz devam edecek. Köylerde camilerimizde namazlarımızı kılıyoruz ve ardından sohbet ediyoruz. Oradan çıkıp kahvehanelerimizi ziyaret ediyoruz. Onlarla hasbıhal ediyoruz. Soru sorarlarsa, sohbet muhabbet ortamı oluşturuyoruz. Oradan çıkınca da imamlarımız ile tefsir dersi yapıyoruz. Biliyorsunuz tüm imamlarımızı ve Kur’an kursu hocalarımızı sekizer, onar kişilik guruplara ayırdık. Ayda 100 Ayet, haftada 25 Ayet tefsir okuyorlar. Tefsir derslerine de biz katılmış oluyoruz. Böylece hem okuyan hem de anlayıp okutan bir hoca profili oluşturma gayretinde oluyoruz” dedi.

 

GENÇLER ÖDÜLLERİNİ OSB CAMİİNDE ALACAK

“Hadi çocuklar camilere koşalım, namazda buluşalım” Projesine bir çok genç ve çocuğun katıldığını ifade eden Kazım Güzel, final programını OSB Camiinde yapacaklarını ifade ederek, “Sömestr tatilinde gençlere yönelik uygulanan “Hadi çocuklar camilere koşalım, namazda buluşalım” projesi kapsamında her ne kadar bize gelen 1650 kişi var ama bundan daha fazla olduğu kanaatindeyim. Bu rakamların tamamında 2-3 binleri bulacağını düşünüyorum. Bu camiye koşan yavrularımızın birinci, ikinci ve üçüncülerini pazar günü OSB Camiinde toplayacağız. Hem onlarla orada buluşup hediyelerini takdim edeceğiz, hem de orada bir program yapıp tüm çocuklarla beraber ailelerini, halkımızı ve din görevlilerimizi camimizde buluşturacağız. Bunun yanında ikramlarımız da olacak” dedi.

 

ŞEHİTLER İÇİN OKUNAN HATİMLERİN DUASI YAPILACAK

OSB Camiinde yapılacak olan programda, okunan hatimlerin tüm Müslüman coğrafyasında ve Doğu-Güneydoğu’da şehit olan güvenlik güçleri için duasının yapılacağını ifade eden Kazım Güzel, “İnşallah OSB Camiinde yapılacak olan programın içerisinde çok önemsediğimi bir şey daha olacak. Gerek Doğu ve Güneydoğu’da Şehit olan güvenlik güçlerimiz, gerek Bayırbucak’ta ve dünya coğrafyasının her bucağında Şehit olan Müslüman kardeşlerimizin hepsinin ruhu için okunan hatimlerin duası da orada bizzat yapılacak. Ve inşallah hepsini rahmetle anmış olacağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş