Kaldırımlar hayat buldu

Kaldırım İşgalleri’nin yasaklayan uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından kaldırımlarda gözle görülür genişlemeler meydana geldi. İnegöl halkı kendilerine bu güzelliği yaşatan Kent Konseyi, İnegöl Belediyesi ve duyarlı esnaflara teşekkür ettiler.

Yayınlama: 03.02.2015
632
A+
A-

İnegöl Kent Konseyi’nin gündeme getirmesi ile kaldırım işgalleri artık tarihe karıştı. Belediye Meclisi’nin de projeyi onaylaması ile dün başlayan işgal yasağının ilk gününde genel anlamda esnafların yasağa uyduğu gözlemlendi.

 

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR İÇİN BELEDİYEYİ ARADI






Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesinin 05 Aralık 2014 tarih ve 318 sayılı kaldırımların işgallerinin önlenmesine ilişkin Meclis kararı 02.02.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girerek, uygulamaya başlandı. Zabıta Müdürlüğümüzce ikişer kişiden oluşturulan 13 ekiple toplamda 26 zabıta personelimizle 02 Şubat Pazartesi günü itibarı ile İnegöl’ümüzde 21 mahallede denetimler yapılmaya başlandı. Yapılan denetimler neticesinde esnafımızın büyük bir çoğunluğunun kaldırım işgaliyle ilgili Meclis kararına uyduğu tespit edilmiştir. Ben bu konuda anlayış gösterip kurallara uyan, bizlere ve vatandaşlarımıza yardımcı olan esnafımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan da bununla ilgili çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuyla ilgili uygulamanın başlamış olmasıyla bir şekilde bizlere ulaşarak duydukları memnuniyeti bizlere ileterek, bu konuda hassasiyet gösteren esnaflara da teşekkürlerini iletiyorlar. Yapılan denetimlerde yaya yolu işgali yaptığı tespit edilen 39 işyerine idari para cezası uygulanmıştır. Aynı kuralların ihlalinin tekrarı halinde idari para cezasının miktarı artırılarak anında ve yerinde müdahale edileceğini, tekrarı halinde maddi ceza ile birlikte ürünleri müsadere altına alacağımızı, yani ürün toplayacağımızı ben bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Denetimler her gün devam edecek olup, tekrar edenlere her defasında cezai işlem uygulanacaktır. Yaya yolunu işgal edecek unsurlar ve ürünlerin kaldırımlara konulmasına müsaade edilmemesi yönünde Belediye Meclisimizce oy birliği ile alınan karar titizlikle uygulanacaktır. Ben kaldırım işgaliyle ilgili Aralık ayı meclis kararını bu vesileyle İnegöl esnafımıza bir kez daha hatırlatarak, esnafımızın bu konuda bizlere ve halkımıza yardımcı olmasını yeniden hatırlatarak değerli esnafımıza saygılar sunar, hayırlı, bereketli kazançlar dilerim” dedi.

 

KALDIRIMLAR DENETLENMEYE DEVAM EDECEK

Öte yandan Zabıta ekipleri, belirli guruplara ayrılarak şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgilere göre ilk gün uygulamalarında kaldırım işgallerinde bulunan esnafa Kabahatler Kanunu’ndan 100 TL para cezası kesildi. İkinci gün yine kaldırımları denetleyecek olan Zabıta Ekipleri, ceza kesilen esnafın yine kaldırımları işgal etmeleri durumunda ise aynı esnafa 208 TL para cezası verecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş