Otopark sorununa neşter

İnegöl Belediyesi tarafından çarşı merkezinde yaşanan otopark sorununu kökten çözmek adına geliştirilen katlı otopark projesinde son aşamaya gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılışın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapılacağını söyledi.

Yayınlama: 23.01.2014
1.264
A+
A-
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte yapımı devam eden katlı otopark çalışmalarını yerinde inceledi.
 
İncelemenin ardından açıklamalar yapan Başkan Aktaş, yapımı devam eden katlı otoparkın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yapacağını dile getirdi.

ŞEHRE ÇOK GÜZEL BİR GÖRSELLİK KATACAK

Yapımı bittiğinde katlı otoparkın şehre güzellik katacağını aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’e kazandıracağımız önemli projelerden birisi olan iş merkezi ve katlı otopark inşaat çalışmalarının son aşamasına geldik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile temel atma töreni yapmıştık. Otopark büyüyen ve gelişen şehirlerin olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Bu konuda bu projeyi çok önemsiyoruz. İlçemizde 48 bin civarında motorlu taşıt olduğu ve şehir merkezimizin ticari aktivitesinin yoğunluğu düşünülürse bu otoparkın ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtmek istiyorum. Burası 2. Derece sit alanıydı. Bununla ilgili davalar açtık ve sıkıntılı bir süreç yaşadık. Özelleştirme idaresine ait olan bu yeri yaklaşık 1 milyonluk bir bedel ile belediye olarak burayı kamulaştırdık. Yap-işlet-devret ile yapılması için belediye meclisimizde karar almıştık. İhale sürecine geçildi ve 30 yıllık kullanım bedeli ve 4 milyon 600 bin bedelle Meskan İnşaat tarafından ihale alındı. Burası bittiğinde dış cephesi ile birlikte şehre çok güzel bir görsellik katacak. Bu bizim için bir başlangıç devamı mutlaka gelecektir. Bursa genelinde baktığımızda bu kadar kapsamlı bir otopark ve iş merkezi yok. Ön cephedeki iş yerleri için müteahhit firmaya başvuru yaparak vatandaşlarımız iş yeri kiralayabilirler.” dedi.
 
OTOPARK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ÖNEMLİ BİR ADIM
 
Çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Aktaş, projenin bitimi ile otopark sorununun çözümü için önemli bir gelişme olacağını aktararak şunları söyledi: Şehrimizin özellikle de merkezdeki yoğun otopark sorununa neşter vuracak olan otopark ve iş merkezimizi Mart ayında yetiştirerek Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın da katılımıyla açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İşyeri ve butik otel kısmı ise ihaleyi alan firma tarafından şekillendirilip işletilecektir. Şu an hızla devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili de kısaca bilgilendirme yapmak gerekirse; Otopark tarafında betonarme işleri devam etmekte olup, zemin şaplarına başlama aşamasına gelinmiştir. İş Merkezimizde ise, zemin kattaki dükkânların ve üzerinde otelin bulunduğu kısmın betonarmesi tamamlandı. Şu an tuğla örümü yapılıyor. Bir taraftan da çatı kapama işleri devam ediyor. Tuğla örümü tamamlandıktan sonra elektrik ve su tesisatları yapılıp ince işlere geçilerek sıva, boya, seramik işleri yapılacak. Çok katlı otopark projesi ile otopark sorununun çözümü noktasında önemli bir adım atmış olacağız. Bu hizmetin ortaya çıkmasında emek ve gayret sarf eden herkese bir kez daha ediyorum. Otoparkımızın İnegöl’ümüze şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum.
KÜLTÜR SARAYI’NIDA YIKMAYI PLANLIYORUZ
 
Kültür Sarayını yıkıp oraya da benzer bir yapı kazandıracaklarını da aktaran Başkan Aktaş, “Bu otopark esnafımızı mağdur etmeyecek. Çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Ayrıca Kültür Sarayını da yıkmayı planlıyoruz. O bölgeye de benzer bir bina yapmayı düşünüyoruz. Çarşı ile ilgili yayalaştırmalar yapacağız. Araç girişi kesinlikle olmayacak bölgeler olacak. Atatürk Bulvarı’nın çift yöne ya da tek yön olma konusunu yeniden görüşeceğiz. Bu değişebilir. Ancak cadde üzerinde parklanmaların yasak olacağı bölgeler olacak. Esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etmeden bunu yapacağız. Yeni otoparkın ücreti de çok makul olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş