Oylama Rabia işareti ile yapıldı

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, meclis salonunda gerçekleştirildi. Maddelerin onayı sırasında el kaldıran AK Partili bazı üyelerin maddeleri Rabia işaretiyle onaylaması dikkat çekti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 06.05.2015
548
A+
A-

Gündemin 20. Maddesinde yer alan kentsel dönüşüm alanı iptali konusu görüşüldü. Pazartesi pazaryerinin olduğu alanı kapsayan kent dönüşüm alanıyla ilgili madde bir sonraki mecliste görüşülmek üzere komisyona oy birliği ile havale edildi.

 

Gündemin 21. Maddesinde yer alan mimari estetik komisyonu kurulması konusunda üyeler görüşlerini sundu.






 

İmar kanununda yer alan 5. maddeye istinaden belediye bünyesinde mimari estetik komisyonu kurulması konusu görüşülmüş, üyeliklerine İmar İşleri Müdürü, Mimar, Sanat Tarihçisi, İnşaat mühendisi, İMYO Öğretim görevlisi ve Uludağ Üniversitesinin atayacağı bir mimar, serbeste çalışan iki mimar iki inşaat mühendisi ve bir harita mühendisinden oluşacağı bildirildi. Söz alan MHP’li üye Hakan Ergül, “Komisyon isabetli olmuş. Keşke seneler öncesinden İnegöl’de kurulsaydı da İnegöl’de Osmanlı kenti ortaya çıksaydı. STK’ları da bu çerçeve içerisine almak lazım. Asıl üyeliklere Mimarlar odasından en az bir kişi alınması gerekir.” dedi. AK partili üye Turgay Yel, kanun gereği olduğunu hatırlattı. Başkan Aktaş ise, “Bir sonraki mecliste, biraz geç karar verelim tam karar verelim. Türkiye’nin başka şehirlerini araştırın.” Dedi. Konu bir dahaki mecliste görüşülmek üzere komisyona oy birliği ile havale edildi.

 

İŞKUR’A YENİ YER

Gündemin 27. Maddesinde yer alan İş Kur İnegöl Hizmet Merkezi için yer tahsisi konusu görüşüldü. Başkan Aktaş, “Şuan esnaf sarayı zemin katında hizmet vermeye çalışıyorlar. Resmen işkence çekiyorlar diyebilirim. Onlara müstakil binalarını yapmaları noktasında yer tahsisinde bulunabileceğimizi ifade etmiştim. Alanyurt’ta yer tahsisi yapılması söz konusu. Bunu komisyona havale edelim, üzerinde çalışsınlar” dedi.

 

HUZUREVİ YENİCE’YE

Gündeme takrir olarak getirilen Yeni Huzurevi ve aş evi hakkında görüşmeler yapıldı. Bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, “30 yıldan beri hizmet veren bir huzurevimiz var. Şu an itibariyle 36 erkek, 4 bayan sakinimiz huzurevinde yaşıyor. Eski hastanenin olduğu bölge de hem de huzurevi binasının işlevini tamamlaması hasebiyle de kentsel dönüşüm düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında huzurevinin oradan çıkarılması söz konusu. Yeni bur huzurevi ve aşevini İnegöl’e kazandırmayla alakalı bir düşüncemiz var. Bunun hayata geçirilmesiyle alakalı farklı hayırseverlerimizle görüşmelerimiz vardı. Bu nokta da 1980’li yıllarda Yenice Belediye başkanlığı yapmış Mehmet Göztepe ve ailesi bize geldiler. Mehmet Göztepe’nin hanımı Fatma Göztepe adına binanın yapılması söz konusu. Proje ile alakalı hiçbir şeye karışmayacaklar. Yenice bin konutlar mevkiindeki 5 bin metrekarelik alanda bu bina yapılacak. Yeni bina da iki kişilik odalar olacak. Temennimiz; herkesin evlatlarının kontrolünde yaşlanması. Göztepe ailesinin 1 Milyonluk bağışı kabul edilmesi söz konusu olacak. Binayı biz yaptıracağız.” Dedi.

 

Söz alan MHP’li üye Hakan Ergül, Göztepe ailesine teşekkür etti. Konuşmanın ardından Göztepe ailesinin bu iş bağışlayacağı 1 Milyon TL oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 31. Maddesinde yer alan 2014 mali yılı bütçe kesin hesabını AK Partili üye Berat Ertopuz açıkladı. Ertopuz, “Denetim Komisyonu tarafından kesin hesaplarla ilgili gerekli incelemeler yapılmıştır. Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40. Maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 64. Maddesi gereğince 2014 yılı kesin hesabı Nisan ayı içinde Belediye Encümenince değerlendirilmiş ve Mayıs ayı meclis görüşmelerinde karara bağlanmak üzere encümen kararıyla görüş yazısı oluşturulmuştur. Belediyemizin 2014 Yılı Bütçe Kesin Hesaplarının incelenmesi sonucunda; giderlerin bütçe gider kalemlerine uygun olduğu, gelirlerin Belediye Gelirleri Kanununa uygun olarak tahsil edildiği, ödeneksiz harcama yapılmadığı, 2014 yılı tahmini bütçesinin 94 Milyon TL + 30 Milyon TL( Ek Ödenek ) olmak üzere toplam: 124 Milyon TL olduğu, toplam harcamanın 123 Milyon 825 Bin TL olduğu, harcanamayan 201.250 Bin TL’nin encümen kararı ile imha edildiği, 2014 yılı ve önceki yıldan devreden dahil toplam gelir tahakkuk miktarının 132 Milyon 886 Bin TL, toplam net tahsilatın 106 Milyon 770 Bin TL olduğu, sonraki yıla 25 Milyon 974 Bin TL gelir tahakkuk artığının devrettiği görülmüştür. AK Parti grubu olarak Yukarıdaki bilgiler ışığında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 64. Maddesi hükmü gereği Belediye Meclisimizce oylanmasını arz ederim” dedi. Söz alan MHPli üye İsmail Karaman, bütçe disiplinine uyulmadığını belirterek, maddeye red oyu vereceklerini söyledi. Madde MHP’li üyelerin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 

TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİNE ÜYE SEÇİMİ

Gündemin 33. Maddesinde yer alan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Üyeliği için seçim yapıldı. Açık oylama sonucunda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Üyeliğine AK partili üyeler Irmak Akçay ve Nedim Bayram oy çokluğu ile kabul edildi.

 

KAYSERİ KARDEŞ ŞEHİR

Son madde olarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurulması konusu görüşüldü. Başkan Aktaş, “Bizim İnegöl belediyesi olarak 5 kardeş şehrimiz vardı. Yeni yasayla birlikte Yeniceköy ve Tahtaköprü’ye kardeş olan iki şehir daha eklendi. 7 kardeşimiz oldu. Fakat bizim yurt içinde kardeş şehrimiz yok. 10 gün önce MOSFED Başkanı Ahmet Güleç ve İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ile birlikte Kayseri’ye gittik. 530 bin nüfuslu bir belediye. Herhangi bir yardım almak veya kollamak anlamında bir kardeşlik değil. Tamamen proje bazlı bir ilişki. Beraberinde bir tecrübe paylaşımı olacak.” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Aktaş’a iki belediye arasında kardeş şehir protokolünün yapılması için oy birliği ile yetki verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş