“Peygamberler ve kitaplar”

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.00’da AHİD dernek binasında düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan emekli imam Mustafa Çakmak, “Peygamberler ve kitaplar” konulu semineri ile önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Yayınlama: 21.12.2015
479
A+
A-

AHİD dernek binasında düzenlenen programa, AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, Emekli İmam Mustafa Çakmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

124 BİN PEYGAMBER






“Allah çok peygamber gönderdi” ifadeleri ile konuşmalarına başlayan Emekli İmam Mustafa Çakmak, “Kuran’da 28 olarak isimleri zikredilen peygamberler vardır. Bunların 3 tanesi hakkında da çok sahih ifadeler yoktur ama %90 ulemanın kanaati bunlarında peygamber oluşudur. 25 Peygamberin Kuran’da peygamberlikleri kesin olarak, sahih olarak bildirilmiştir. Allah Peygamber efendimize diyor ki, ben bunları sana bildirdim, bildirmediklerim de var. Peygamber efendimize sorulunca, Allah’ın bildirmedikleri peygamberlerin sayısı nedir? Efendimiz buyurdu k;i 124 bin peygamber gelmiştir”

 

KURAN KIYAMETE KADAR KORUNACAK

Konuşmalarına devam eden Çakmak, “Peygamberlerin içlerinde kitap indirilen azdır. Bizim peygamberlere iman hususundaki vazifemiz, Allah’ın gönderdiği bütün peygamberlere iman etmektir, inanmaktır. Ancak kitap gönderdiği peygamberler azdır. Büyük kitap gönderdiği peygamberler; Tevrat; Musa A.S, Zebur; Davut A.S, İncil İsa A.S, Kuran da Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’ya gelmiştir. Hepsi bizim peygamberimiz ama Peygamber efendimiz bizim özelimiz ve bizlerde onun ümmetiyiz. Ondan önceki peygamberlerin idari durumları daha kolay veya daha dar çerçevede olduğu için onlara sayfalar gelmiştir. Âdem A.S.’a 10 sayfa geldi. Oğlu Şid A.S.’a 50 sayfa geldi. İbrahim A.S.’a 10 sayfa geldi. 30 Sayfa da İdris A.S.’a geldi, toplam 100 sayfa. Yani büyük kitaplardan önce 100 sayfa geldi. Şimdi bu 100 sayfadan elimizde herhangi bir eser, bir kopya yok. Fakat ne olursa olsun o sayfalarda Allah’ın gönderdiği şekil neyse, biz onlara inandık. Diğer saydığımız 3 kitap; Zebur, Tevrat ve İncil, bunlarında elimizde nüshaları vardır ancak nüshalar çok değişik, çok değiştirilmiştir. Allah’ın gönderdiği orijinal Tevrat şu anda kimsenin elinde yok. Dolayısıyla Tevrat’a iman ettik derken, Allah’ın gönderdiği Tevrat’a iman ediyoruz. İsa A.S.’a gönderilen İncil keza o da değiştirilmiştir. Ama biz İncil’e Allah’ın gönderdiği şekli ile iman ediyoruz. Son olarak gelen peygamber olan efendimize de Kuran gönderilmiştir. Ve Kuran bozulmadan, değiştirilmeden kıyamete kadar Allah tarafından muhafaza edilecektir” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş