Pisi Bahçe faaliyete geçti

İnegöl Belediyesi tarafından Kültür Park içerisinde yapılan Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi geçtiğimiz gün yapılan açılış töreni ile faaliyete geçti.

Yayınlama: 13.01.2016
430
A+
A-

İnegöl Belediyesi, Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubu, İDOHA ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde Kültür Parkta farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediyenin hazırladığı Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi, bugün düzenlenen törenle açıldı.

 

SOKAK HAYVANLARI DA BİR KÜLTÜRDÜR






Onlarca kediye ev sahipliği yapan Pisi Bahçenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Pisi bahçe kedi yaşam merkezimizi açıyoruz. Belki görenler abartmışsınız diyebilir. Hatta bu konuda bazı tepkiler de aldım. Ama bu konuda şunu söyleyebilirim; İnegöl’de, Türkiye’de ve dünyada tek başımıza biz insanlar yaşamıyoruz. Başka canlılar da var. Özellikle onların ilgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili İnegöl Belediyesi olarak farklı çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Ben trafik ve çevre gibi sokak hayvanlarının da bir kültür meselesi olduğunu ve bilinç gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu manada farklı etkinlikler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

OKULLAR ÖĞRENCİLERİ GETİRİP GEZDİREBİLİR

Pisi Bahçesine sahip çıkılması gerektiğine de vurgu yapan Aktaş, “Bugün çok farklı ve İnegöl’ün çok kullandığı bir alanda Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezini hayata geçirmemizi şu anlamda değerli buluyorum; buraya çocuklarımız ve ailelerimiz geliyor. Sahipsiz gibi gözüken kedilerin de burada nasıl disiplinli bir şekilde hayatlarını sürdürdüklerini görmek adına burası çok güzel bir örnektir. Bu anlamda buraya sahip çıkılmasını istirham ediyorum. Okullarımız gelip çocuklarını gezdirebilirler” diye konuştu.

 

Aktaş, konuşmasının sonunda Belediyeciliğin sadece insanlara hizmetle alakalı olmadığını, doğadaki diğer canlılara da hizmetle ilgili bir kurum olduğunu kaydederek “Değişik kurumlardan aldığımız desteklerle de bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş