SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ERTAN SÜTÇÜ’DEN CHP’YE GÖNDERME “Uğraştığınız tek alan bu milletin dini”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, parti binasında yaptığı basın açıklamasında başörtüsü konusunda yapılan adımları olumlu karşıladıklarını belirterek “Ey CHP, varsa yoksa uğraştığınız tek alan bu milletin dini, imanı, başörtüsü. Bu milletin başörtüsüyle, inancıyla uğraşmak size ne kazandırıyor?” dedi.

Yayınlama: 02.10.2014
865
A+
A-

Başörtüsü nedeni ile CHP genel merkezine göndermede bulunan Sütçü, CHP’nin uğraştığı tek alanın milletin dini, imanı ve başörtüsü olduğunu ifade etti.

 

MANEVİYAT İLKELERİNİ TEMEL UNSUR OLARAK KOYDUK






Başörtüsü adına atılan adımları olumlu bulduklarını ifade eden Sütçü, “Bildiğiniz üzere yaklaşık 20 gün önce okullarımız eğitime başladı. Daha doğrusu yeni bir eğitim yılı için kapılarını açtı. Yeni döneme başlarken öncelikle yeterli olmasa da başörtüsü konusunda atılan adımları olumlu bulduğumuzu, başörtüsü serbestliliğin her alanda uygulanmasının bir hak ölçüsü olduğunu, her yerde bu hakkın kullanılması gerektiğini ifade etmeye devam edeceğiz. Bizler her hayırlı adımın yanında olduk. Kardeşimizde olsa yapılan iş şer ise karşısında dimdik durduk. Bu uğurda bedeller ödedik, bedel ödetmedik. Her işimizin başına Ahlak ve Maneviyat ilkelerini temel unsur olarak koyduk“ ifadelerini kullandı.

 

EVLATLARIMIZA NEDEN BUNCA YIL ZULÜM GÖRDÜ

Bir iki madde maddenin değiştirilmesi ile başörtüsü konusunun çözüme kavuştuğunu belirten Ertan Sütçü, “Biz Saadet Partisi olarak her zaman büyük haritaya bakıyoruz ve olayları değerlendirirken büyük haritaya bakmanın daha doğru değerlendirme yapmak için faydalar sağlayacağını tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Şu anda Suriye’de de ilkokullarda başörtüsü serbest, Irak ta da serbest. Ama ülkelerin durumu ortada… O yüzden her zaman büyük haritaya bakmanın önemine vurgu yapıyoruz. Hükümetin açıkladığı şekliyle 1-2 maddenin değiştirilmesi kadar basit olan başörtüsü konusundaki tutumun bu güne kadar neden yapılmadığını, evlatlarımıza bunca yıl neden zulüm yapıldığını da sorgulamak gerekiyor.”Dedi

 

BU MİLLETİN BAŞÖRTÜSÜYLE, İNANCIYLA UĞRAŞMAK SİZE NE KAZANDIRIYOR

CHP’yi başörtüsü konusundaki tutumundan dolayı eleştiren Saadet Partisi ilçe başkanı Ertan Sütçü “CHP genel merkezine de birkaç cümle söylemek istiyoruz. Ey CHP, Varsa yoksa uğraştığınız tek alan bu milletin dini, imanı, başörtüsü. Bu milletin başörtüsüyle, inancıyla uğraşmak size ne kazandırıyor?“ dedi.

 

EĞİTİMDE HÜSRAN İLE KARŞILAŞTIK

Eğitim sistemi konusunda iktidar partisini eleştiren Saadet Partisi ilçe başkanı Ertan Sütçü “Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim dönemi başlarken ‘İnşallah bu sene düzenli bir eğitim dönemi olur” ümidimizi yineledik. Ama maalesef bu yıl da daha eğitim başlamadan yeni bir hüsranla karşılaştık. İlçemize çeşitli yollarla okullar kazandıran, ilave derslikler kazandıran siyasi iktidar sahipleri maalesef bu sene de uyguladıkları eğitim politikalarıyla, çıkardıkları yeni yönetmeliklerle Milli Eğitim sistemimizin bir eğitim politikasının olmadığını ortaya koymuşlardır. Eğitim kalitesinin her geçen gün düştüğünü, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin uygulanan yanlış politikalarla eğitimden her geçen güz uzaklaştığını, farklı arayışlar içerisinde olduklarını görüyoruz. Uygulamış olduğu yanlış politikalarla eğitim sisteminin işini boşaltan bakanlığımız, okullarda bunca öğretmen, idareci açığı varken yeterli öğretmen atamayarak ücretli öğretmen çalıştırmakla adeta taşeron işçi mantığını eğitim sisteminde de uyguluyor ve bu eğitim sisteminden de verim beklemektedir”

 

YAP-BOZ MANTIĞI EĞİTİM SİSTEMİNDE

Eğitim sisteminde yapılanların belediyecilikte olduğu gibi eğitimde de yap boz mantığı ile yapıldığını belirten Ertan Sütçü ” Ayrıca son yapılan yönetmelik değişikliğiyle 2 yıl önce kendi çıkardığı idareci atama yönetmeliğini bir kenara bırakarak sadece siyasi hesapla bazı okullarımızın idarecilerini görevden almış, bazılarına yeni atamalar yapmış, bazılarına ise hala atama yapılmamıştır. Bu durum ise aynen belediyecilikte olan yap-boz mantığının milli eğitim sisteminde de uygulandığını göstermektedir. Okulların açılmasının üzerinden yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen hala bazı okullarımızın müdürsüz olması kabul edilir bir durum değildir. Bu manzara karşısında eğitim sistemimizden bilinçli nesiller beklemek, milli ve manevi değerlerine önem veren nesiller beklemek ise hayal gibi gözükse de inşallah bu bozuk düzen bir gün son bulacak ve bizler Milli bir eğitim politikasıyla önce Ahlak ve Maneviyat ilkesini ölçü alarak yeni nesiller yetiştireceğiz. Çünkü bundan başka bir kurtuluş yolu yoktur“ dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş