Somuncu Baba geleneği sürdürdü

Kandillerde Somuncu Baba anısına Somuncu Baba Ekmeği dağıtımı yapan Hulusi Efendi Vakfı, yatsı namazı sonrası İshakpaşa Camii’nde bin adet somuncu baba ekmeği dağıtarak bu kandilde de geleneğini bozmadı.

Yayınlama: 15.07.2015
574
A+
A-

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği Somuncu Baba sebil ekmeği dağıtımı, Kadir Gecesi’nde de sürdü. Yatsı namazı sonrası İshakpaşa Cami içerisinde bulunan stantta vakıf üyeleri tarafından bin adet ekmek dağıtımı yapıldı.

 

SOYU PEYGAMBER EFENDİMİZE ULAŞIR






Mübarek gecelerde İnegöl’de vatandaşlara ekmek dağıtarak Somuncu Baba’nın insana hizmet anlayışını devam ettirdiklerini ifade eden Es-seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı İnegöl Gönüllüsü Recep İhtiyar, “Maneviyat sultanlarından Somuncu Baba Hazretlerinin gönül ateşiyle pişirerek insanlığa sunduğu manevi tadın ve o kültürün devamı için Somuncu Baba Hazretlerinin isminin asırlarca yaşatılması amacıyla gelenekselleşen Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtımları 2015 yılında da dini gün ve gecelerde devam etmektedir. Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid’i Veli Hazretleri Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid Han zamanında yaşamış olup miladi 1331 tarihinde Kayseri’nin Akçakaya Köyünde doğmuştur. Anadolu’yu manevi fatih için gelen Horosan erenlerinden Şemsettin Musa Kayseri’nin oğludur. Soyu Peygamber Efendimize ulaşır. 24. kuşaktan torunudur seyyiddir. Zamanında Padişahı Yıldırım Bayezid Han, Niğbolu zaferini kazanınca Allah’a şükür nişanesi olarak Bursa Ulu camiyi yaptırmıştır. Ulu Cami’nin açılış hutbesini Şeyh Hamidi Veli Hazretleri okumuş. Hutbede Fatiha süresini yedi farklı şekilde yorumlamıştır. Somuncu Baba’nın hizmet fikriyatını çağımıza taşıyan en önemli şahsiyet 12. kuşaktan torunu olan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi’dir. Hayatı boyunca kendini insanlığa hizmete vakfeden Hulusi Efendi mutasavvuf şairdir. Eğitim, sağlık ve kültür hizmetlerine büyük önem vermiş. 1986 yılında kendi adıyla Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nı kurmuştur. Şeyh Hamid’i Veli’nin anısını yaşatmak için yıllardır Ramazan aylarında ve Kandil Gecelerinde devam ettirilen geleneği sürdüren vakfımız Hulusi Efendi’nin misafirperverlik, sevgi ve hoşgörünün de timsali olan Somuncu Baba’nın anısını da yurt genelinde dağıtılan ekmeklerle yaşatmaktadır. İkram edilen Somuncu Baba ekmeği insana hizmet anlayışını benimseyen Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın bir hediyesidir. Bu sene Kadir Gecesi’nde yatsı namazı sonrasında İshakpaşa Camii önünde bin adet Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıyoruz. Mübarek Kadir Gecesi’nin bütün insanlığa huzur barış ve saadetler getirmesini Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş