TARSİM YETKİLERİ İNEGÖL’E GELİYOR

Tarım Sigortaları (TARSİM) yetkilileri, ilçemizde yaşanan afetlerden dolayı malları zarar gören çiftçi ve üreticilerle görüşmek için İnegöl’e gelecek.

Yayınlama: 26.01.2016
546
A+
A-

 

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Çarşamba günü saat 10.00’da Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda İnegöllü afet mağdurları çiftçi ve üreticilerle bir araya gelecek olan TARSİM yetkilileri, geniş kapsamlı bir bilgilendirmede bulunarak vatandaşların sıkıntılarını dinleyecekler.

 






BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULACAK

Program ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Çarşamba günü İnegöl’de Tarım Sigortaları konusunda yapacağımız toplantıyla alakalı bilgilendirmede bulunacağız. 5363 sayılı Tarım Sigortaları kanunu 2005 yılından beri yürürlüktedir. Bu, Bakanlığımızın çıkardığı çok güzel bir kanun. Şuanda güzel bir şekilde işliyor. Tarım ürünlerinde sigortalı kapsamı yıl içerisinde gelişti ve değişti. Katma değerleri yükseldi. Tüm tarımsal sektörlerde prim bedelinin yüzde 50’sini devlet, yüzde 50’sini üretici karşılıyor. Şuanda İnegöl’de hatırı sayılır bir rakam tarım sigortalarından faydalanıyor. Tarım riskli bir sektör. Hava muhalefeti, fırtına, lodos, kar ve yağmur gibi bir sürü duruma maruz kalan bir sektör… Kanunun çıkış amacı da budur. Biz de bununla alakalı İnegöl’de Çarşamba günü TARSİM’den ve İl Tarım Müdürlüğü’nden gelecek konu uzmanı arkadaşlarımızla beraber Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da çiftçilerimize, üreticilerimize, ürünü zarar gören herkesi bekliyoruz. Bu önemli bir konudur. Sıkıntılarını konunun uzmanlarına aktarsınlar. Geçtiğimiz hafta TARSİM yetkilileriyle görüştük. Toplu bir şekilde bilgilendirmede bulunacaklar. Herkesi toplantıya bekliyoruz” dedi.

 

SORUNLARINIZI DİLE GETİRİN

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “TARSİM ile ilgili yapacağımız toplantının bilgilendirmesini gerçekleştiriyoruz. Çarşamba günü saat 10.00’da TARSİM toplantısı düzenlenecek, bölge müdürleri geliyorlar. Buraya katılım çok önemlidir. Muhtarlarımıza, odamız delegelerine, kooperatif başkanlarına ve yaklaşık 300 kişiye mesaj çekmemize rağmen katılım 100’ü geçmiyor. Sonrasında TARSİM ile ilgili şikâyetler duymaya başlıyoruz. Öncelikle bu toplantıya katılalım, bu insanlar buradayken şikâyetleri dile getirelim ki sonrasında konuşmaya hakkımız olsun. Bu toplantıya mutlaka rağbet edelim. Sıkıntılarımızı dosya haline getirerek Tarım Bakanımıza teslim ettik. Bakanımızın TARSİM ile ilgili çalışmaları var. Ben üreticilerimizden, çiftçilerimizden, vatandaşlarımızdan mutlaka bu toplantıya katılmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş