Çarşıspor 2’de 2 yaptı

Genç Erkekler Play-Out 2. karşılaşmasında Bursa’nın güçlü ekiplerinden Final Gençlik Spor ile karşılaşan temsilcimiz Çarşıspor, baştan sona çekişmeli geçen maçı 63-60 kazanarak 2’de 2 yaptı.

Yayınlama: 25.02.2016
610
A+
A-

Play-Out Grubuna İnegöl derbisi ile başlayan ve İnegöl Belediyespor’u yenen Çarşıspor, zaferlerine bir yenisini daha ekledi. A takımı Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Final Spor’un genç takımıyla karşılaşan Çarşıspor, son ana kadar büyük heyecana sahne olan karşılaşmadan 3 sayı farkla galip ayrılarak Play-Out Grubu’nda 2’de 2, toplamda ise 12’de 12 yapmayı başardı.

 

TEPEDEN TIRNAĞA OYUNCULARIMIN ESERİ






Karşılaşma sonunda müsabakayı değerlendiren ve oyuncularını öven antrenör Kemal Başaran, “Bu gece özel bir gece oldu. Bir ilçe takımının kendisinden çok daha fazla maddi ve manevi imkânı olan bir takıma karşı inancın zaferidir bu akşam. Biz bu oyuncu grubu ile başladığımızda 4 sene öncesiydi. Zaman içerisinde aramıza yeni oyuncular eklendi. Şimdi geldikleri noktayı görmek bir antrenör için tarifsiz gururdur. 2 önemli sakatımız vardı. Oynatamadık. Dar rotasyonla 40 dakika çok müthiş bir inanç ortaya koyduk. Final Spor, bizden daha geniş rotasyonu olan ve fiziksel açıdan avantajları bulunan bir takım. Ancak bu durumun dezavantajını belirli pozisyonlar hariç hiç hissetmedik. Hiçbir zaman ve koşul altında geri adım atmayan, oyun karakteri ile ne kadar kazanmak istediğini gösteren bir takım olduk. Bu çocuklar alınlarından öpülesi çocuklar. A’dan Z’ye bu işin tek mimarı onlar” dedi.

 

ÇITASINI YÜKSELTEN BİR TAKIM OLDUK

Başaran, “Biz hep doğru çalışmaya özen gösterdik. Sabrettik. Günün denin, bir dönemin doğrularını tekrar ettik. Hala da ediyoruz. Eğer bundan ödün vermez ve mental anlamda kendimize seviye atlatabilirsek maç kazanmanın kendiliğinden geleceğini biliyorduk. 3 senedir her yıl üzerine koyan ve çıtasını yükselten bir takım olduk. Özellikle kısa oyuncularımız tahmin edilemez özelliklere büründü. Her oyuncudan skor katkısı alan bir ekip olmanın avantajını yaşıyoruz. Uzunlarımız da kreatif. Hepsi birçok özelliği ile gerçekten çok özeller” şeklinde konuştu.

 

SAVUNMA BİZİM HÜCUM TONUMUZU BELİRLİYOR

Takımının defansif anlamda ortaya koyduğu mücadelenin de altını çizen Başaran, “Bir takımın kimliğini belirleyen en önemli faktör defans direncidir. Birbirlerinin eksiklerini kapama güdüsü ve herkesin aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi yükü hafifleten en önemli etkenler. Bazen duyguların aklın önüne geçip gereksiz fauller yapıldığını da görüyoruz. Nihayetinde bunlar adı üzerinde ‘Genç Erkekler’. Bir takım şeyleri saha içerisinde yaşayarak deneyimleyecekler. Ancak biz savunma anlamında artık pek çok doğruyu bilinçaltına işleyip sahada bizzat uygulayacak düzeye geldiğimizi görüyoruz. Tabi ufak detayların eksikliği de var. Bugüne özel olarak da Final Spor’a karşı özellikle boyalı alana yapılacak penetreleri durdurmamız gerekiyordu. Diğer bir durum ise kısa-uzun pas bağlantılarının önüne geçmekti. Özellikle bunu ikinci yarıdaki her 2 periyotta da başarıyla tamamladık. Savunmada rakibi çözümsüzlüğe itmek bizim ofansif anlamda daha özgüvenle çözüm aramamıza neden oluyor. Bu da her oyuncumuzun sahada sürekli bir tehdit oluşturması anlamına geliyor. Sanıyorum tabelada üstün olmamızı sağlayan durum da tam anlamıyla bu” diye konuştu.

 

ANLAM KAZANMASI İÇİN BÖYLE DEVAM ETMELİYİZ

Sezon başından beri kazanmaya devam ettiklerini belirten Başaran, “Bugün sahada olan benchten destek veren tüm oyuncularıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu galibiyetlerin anlam kazanması için bir sonraki maçta da aynı dirayeti ortaya koymalıyız. Basketbol bu. Elbet maç da kaybedebiliriz. Ancak sahada her şeyimizi verdiğimize dair vicdanen rahat olmalıyız. Bu inanç kitlesel bir hale dönüştü ve çok büyük bir hipnotizma etkisi oluşturdu. İyi bir hava yakaladık. Sakatlarımızın da bir hafta-10 gün içerisinde aramıza dönmesini bekliyoruz. O zaman çok daha güçlü olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Temsilcimize galibiyeti getiren sayılar ise; Emre Erdoğan (18), Furkan Doğan (17), Furkan Arslan (14), Onur Sak (12) ve Berkant Kaya (2)’dan geldi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş