Toplu iş görüşmelerinden %13 zam çıktı

2016-2017’yi kapsayan Toplu İş Görüşmeleri’nin ardından, İnegöl Belediyesi ile Hizmet- İş Sendikası arasında %13 zammı ön gören toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yayınlama: 15.01.2016
421
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Kadrolu işçilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz sözleşme öncesinde sizleri de bilgilendirmek istedik. Malumunuz belediyemizde çalışmakta olan memurlarımız var. Bunun yanı sora kadrolu işçilerimiz var. Beraberinde az da olsa çalışan mevsimlik işçilerimiz ve müteahhit çalışanlarımız var. Belirli dönemlerde sözleşmelerin bitmesi ile yeniden tekrar eden sözleşmeler var. Bunlardan bir tanesi de 68 tane çalışan işçimizi, kadrolu işçimizi kapsayan sözleşmeden ibarettir. Bugün burada bu sözleşmeyi yeniden, geçmiş yıllarda olduğu gibi iki yıllık olmak üzere imza altına alıyoruz. Tabi ki onlar bizim için çok kıymetli olan çalışanlarımız. Onların verimliliğini sağlamak adına, beraberinde yaptıkları işleri daha istekli yapmaları adına, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde kendilerine sunmuş olduğumuz şartları iyileştirmeye çalıştık. Bizler memnun kaldık. İnşallah onlarda memnun kalacaklardır. Bu sene yıllık ortalama olarak %12,9, yani aşağı yukarı %13 civarında bir zaman gerçekleşmiş oldu. 2017 yılı için de TÜFE artışı ile beraber, 1. ayda +1 puan, 2. ayda da TÜFE +2 puan olarak bir zam ön gördük. Ben yapılan sözleşmenin hem belediyemize, hem çalışan arkadaşlarımıza, beraberinde ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Hizmet-İş Sendikası İlçe Temsilcisi Necmettin Sarkın ise, “2016-2017’yi kapsayan toplu iş sözleşmesinde İnegöl temsilcisi olarak arkadaşlar adına, 11.11.2015’de başlayan toplu iş sözleşmesinde, Bursa’dan katılan Şube Başkanı Mehmet Keskin, Şube Sekreteri Selim Bal ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ile ilk oturumu gerçekleştirdik. 18.11.2015’te 2. oturumu gerçekleştirerek, 25.11.2015’te sözleşmemizi sonlandırdık. Az önce başkanımızın da belirttiği gibi toplantılarımız güzel geçti. Birbirimizi kırmadan birşeyler oldu. Ben öncelikle toplantımıza katılan Başkanımız Alper Taban’a, Sabri Güngör Günaydın’a, Personel Müdürümüz Davut beye, Muhasebe Müdürümüz Emin Bey’e ve özellikle Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş