TOPLUMUN HER KESİMİ Engellilere sahip çıkmalı

AK Parti İnegöl İlçe Engelliler Komisyonu Başkanı Şeyma Topalak, Engelliler Haftası nedeni ile yazılı basın açıklamasında bulunarak, engellilere toplumun her kesiminin sahip çıkması gerektiğini ifade etti

Yayınlama: 13.05.2016
503
A+
A-

Topalak yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Engelli vatandaşlarımıza, birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmek yapacağımız en önemli katkı olacaktır.  AK Parti hükümetlerinin engelli bireylere yönelik pozitif ayrımcılık sağlaması bizlerin bu topluma karşı olan en büyük görevlerinden biridir. Hükümetlerimiz döneminde çıkan yasalar ile engelli kardeşlerimizin sosyal yaşamından iş hayatına kadar birçok düzenleme yapıldı. Engellilerimize kamu da istihdam sağlanırken, evde bakım gibi önemli alanlarda desteklemelerde bulunuldu. AK Parti’nin çalışmalarını sürdürürken insan odaklı olan düşünce yapısı, bizim toplumumuzun en önemli değerlerinden biridir”

 

“Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engellilere, her kesiminin sahip çıkması, onların topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması, gerekli desteğin verilmesi ve istihdam imkânlarının da yaratılması gerekmektedir. Bu hassasiyeti gösterebildiğimiz, engellilerle empati kurarak günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara kendi sorunumuz gibi yaklaştığımız sürece engellilerimizin önlerine çekilen en büyük set ortadan kalkmış olacaktır. Bizlerde birer potansiyel engelli olduğumuzu unutmamalıyız. Engellilik politikasında engelli vatandaşlarımızın topluma tam, uyumlu ve eşit bir şekilde katılımları esas olmalıdır. Bu nedenle engelli bireylerimizin 10-16 Mayıs engelliler haftasını kutluyor, kendilerine engelsiz bir yaşamda hep birlikte sağlık ve huzur diliyorum”






 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş