Traktörler için fenni muayene zamanı

İnegöl Ziraat Odası ile İnegöl TÜV TÜRK arasında 6 aydır süren görüşmeler sonrasında İnegöl’ün 28 köyünde traktörlerin fenni muayeneleri gerçekleştirilecek.

Yayınlama: 09.10.2014
1.360
A+
A-

28 köyde gerçekleştirilecek olan traktör fenni muayenelerinde 2 binin üzerinde traktörün kontrolden geçirileceği açıklandı.

 

Son zamanlarda yaşanan traktör kazalarından dolayı vatandaşları uyaran Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, traktörlerinin fenni muayenelerini yaptırmaları konusunda çiftçilerden ricada bulundu.






 

MUAYENE ÇALIŞMALARI 28 GÜN SÜRECEK

Muayene konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik şunları kaydetti: Ziraat Odası olarak hizmetlerimize bugün bir yenisini daha ekledik. Köylerin ayağına giderek fenni muayenelerini gerçekleştiriyoruz. Bundan 6 ay önce TÜV TÜRK müdürü ile yapmış olduğumuz görüşmede böyle bir talebimizin olduğunu söyledik. Kendileri de bizlere; ‘Sizde ne kadar traktörün fenni muayenesinin geçmiş olduğunu bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırız’ dediler. Çünkü bu yeni bir model… Bizim fikrimiz. Yaptığımız çalışmada yaklaşık 2 bin civarında traktörün fenni muayenesinin geçtiğini tespit ettik ve bunları kendilerine götürdük. Kendileri de bunları Ulaştırma Bakanlığı’na ilettiler. Neticesinde ısrarlı takibimizin sonucunda bunu başarmış olduk ve bugün buradayız. Bu çalışmamız 28 gün sürecek. Bazı köyler tek bazı köyler de traktör sayısına göre 3’er 4’erli olarak muayeneye girecek. Bugün Maden Mahallesindeyiz. Yarın yine Maden Mahallesinde olacağız. Soğukdere, İclaliye, Hamidiye Mahalleleri de buraya gelecekler. 3’erli 4’erli gruplar da var. Bu çalışmalarımızı burada gerçekleştiriyoruz.

 

TORBA YASADAN FAYDALANIN

Torba yasasında yer alan kolaylıklar hakkında da açıklamalarda bulunan Sezai Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: Örneğin bir traktör fenni muayenesini 20 sene yaptırmadıysa 2005’ten öncesi iptal oluyordu, 2005’ten bugüne kadar olan fiyatını devlet alıyordu. Ben 2005’i baz alarak söylediğimde 580 TL olan bir borcu bugün 150 TL’ye torba yasa ile kapatmış oluyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj sağladı, bir taşla iki kuşu vurmuş oluyoruz. Ziraat Odası olarak bizim daha önceden de birçok projemiz vardı. Tarım Lisesini getirdik, laboratuarımızı yaptık açılışımız olacak, İnegöl’ü ayçekirdeğinde marka yaptık… Çalışmalarımız her yönde devam ediyor. Kafamızı başka bir işe yormuyoruz. Ben Ziraat Odası Başkanı olarak başka bir iş yapan bir başkan değilim, sadece Ziraat Odası için çalışan bir başkanım. Bundan sonra çiftçilerimiz için yeni yeni projelerimiz olacak. Allah nasip ederse çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Traktörlerimizi hareketli trafikte çalışan birer araç olarak görelim. Traktörün sigortası olabilir ama fenni muayenesi olmadığı zaman hiçbir sigortadan veya herhangi bir yerden hak talep edemiyorsunuz. Artık biz bu işleri de önemsiyoruz. Çiftçimizi bilgilendirmek, eğitmek, hiçbir yerde mağdur olmamaları, eksik kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda bize yardımcı olan İnegöl TÜV TÜRK müdürüne ve bu işlerle uğraşan Tarık beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bunun altyapı çalışmasında köylerdeki traktör sayılarını verirken yapmış olduğu çalışmalardan dolayı muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum.

 

KAÇIRILMAYACAK BİR FIRSAT

Maden Köy Muhtarı Mehmet Çuluk ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bu fırsatı bizlere verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bütün tarım ve ziraat ile uğraşan arkadaşlarımız için bu kaçınılmaz bir fırsattı. Bunun düzenli olarak gerçekleştirilmesini diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş