Türkmen konuklar İnegöl’de

Türkmenistan’dan İnegöl’e gelen 30 kişilik grup, ilçemizin tarihi ve kültürel güzelliklerine hayran kaldı. Kent Müzesini de ziyaret eden işadamları, özellikle doğal güzelliklerden etkilendiklerini söyledi.

Yayınlama: 13.08.2015
694
A+
A-

 

İnegöl Muhtarlar Derneği Eski Başkanı Avni Kurt’un davetlisi olarak İnegöl’e gelen 30 Türkmen işadamı heyeti, ilçemizi daha yakından tanımak için şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını keşfe çıktı. Salı günü İnegöl’e gelen ve hafta sonuna kadar Oylat’ta konaklayacak olan Türkmen kafile, dün mobilyacılar çarşısı ve Kent müzesini ziyaret etti. Oylat’a hayran kaldıklarını belirten işadamları, İnegöl’e övgüler yağdırdı.

 






İNEGÖL VE OYLAT’A İLK DEFA GELDİM

Kent Müzesi ziyareti sırasında kafile adına bir açıklama yapan İliman Türkmen, “Daha önce Avni Kurt ağabey ağabeyimizi Türkmenistan’da misafir etmiştik. O da bizi İnegöl’e davet etti. Biz de yaklaşık 30 kişilik farklı iş kollarından arkadaşlarımızla hem İnegöl’ü görmek hem de Avni ağabeyimize iadeyi ziyarette bulunmak için dün İnegöl’e geldik. Oylat’ta kalıyoruz. Burada hem kültürel zenginlikleri hem de tarihi yerleri gezip görmek amacıyla geldik. Ben Bursa’ya daha önce gelmiştim ama İnegöl ve Oylat’a ilk defa geldim” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN TAMAMINI KEŞFEDİP ÖYLE DÖNECEĞİZ

Mobilya çarşısı ve Oylat mağarasını gezdiklerini belirten İliman  Türkmmen, “Hafta sonuna kadar buradayız. İnegöl’ün tamamını keşfedip öyle döneceğiz. Grubumuzda mobilya, inşaat sektörü ve farklı iş dallarından arkadaşlar var” diye konuştu.

 

ŞEHRİMİZİ GEZDİRİYORUM

Avni Kurt ise Türkmen heyetin ziyaretinden dolayı son derece memnun kaldığını ifade ederek; “Ben 2012 yılında Türkmenistan’a turistik bir gezi için gittiğimde beni ağırlamışlardı. Bugün de iadeyi ziyarete geldiler. Ben de hem İnegöl’ümüzün kültürel zenginliklerini hem de ticari potansiyelini kendilerine anlatıp şehrimizi gezdiriyorum. Buradan da Ortaköy Kervansarayına gideceğiz” dedi.

 

Heyet, kent müzesi ziyareti sonrası Ortaköy Kervansarayını da gezdi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş