UEDAŞ kış için önlemlerini aldı

Geçtiğimiz kış ayının çok çetin geçmesi nedeniyle uzun süre elektrik kesintilerin yaşandığı İnegöl için bu yıl UEDAŞ önemli tedbirler aldı.

Yayınlama: 16.12.2015
383
A+
A-

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) Genel Müdürü Mesut Efe, İnegöl’de yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili olarak bilgiler verdi.

 

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) Genel Müdürü Mesut Efe, “İnegöl bizim için önemli bir ilçe. Potansiyel olarak hızlı büyüyen bir bölge. Bu büyümeye paralel olarak da hizmet vermek durumundayız. Geçen yıl üst üste 3 afet yaşadık. 31 Aralık itibariyle ciddi bir kar yağışlı söz konusu oldu. 1985’ten beri ilk kez saatte 130 kilometreye yaklaşan bir lodos yaşadık. Sonra bir kar yağışı daha oldu. 3 doğal afet üst üste yaşandığı için enerji nakil hatlarımızda ciddi sorunlar yaşadık. İnşallah tekrar bunları yaşamayız. Biz bu nakil hatlarımızda yenileme çalışmalarına giriştik. O afetlerden en çok etkilenen köylerdeki köyler-1 hattımızı yeniliyoruz. Çalışma devam ediyor. Yaklaşık 1,5 milyon TL’lik yatırım. Kırsalda daha fazla arıza oluşturan noktalarda bakım çalışmalarını tamamladık. Bazı yerlerde yatırımlarımız tamamlandı bazı yerlerde de devam ediyor.” dedi.






 

2016 yılında da 3. Uygulama dönemine gireceklerini aktaran Efe, “2016-2020 dönemini ifade ediyor. UEDAŞ olarak 112 milyon TL’lik yatırım yükümlülüğümüz varken biz 350 milyon TL’lik yatırım için EPDK’ya başvurduk. Bu ayın sonu gibi yatırım rakamlarımız netleşecek. İnegöl’ün merkezinde yer altı çalışmalarımız var. Ağırlıklı olarak da İnegöl-Yenişehir’de 25 köyü projelendirdik. 25 köyün köy içi şebekesini de yenileceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

İnegöl İşletme binası yenilemekte olduklarını aktaran Genel Müdürü Efe, “Yeni bina ile daha kaliteli sağlıklı şekilde hizmet vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş