UEDAŞ’TAN SES YOK Faciaya ramak kaldı

Orhaniye Mahallesi Hacı Muharrem Çıkmaz’ındaki vatandaşlar, uykularını kaçıran elektrik direğinin bir an evvel onarılmasını bekliyor. Beton direğin parçalanması nedeni ile betonun iç kısmında bulunan ince demirlerin tuttuğu direkten dolayı vatandaşların tedirginliği her gün devam ediyor. Toplu basın açıklamasında bulunan mahalle sakinleri, 6 ay önce bu konuyu UEDAŞ’a bildirdiklerini ama henüz bir sonuç alamadıklarını ifade etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 05.03.2015
1.133
A+
A-

Gece direkten gelen sesler nedeni ile uyuyamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, beton direğin ince demirlerle ayakta durduğunu ama her an yıkılabileceğini ifade ederek, birinin ölümüne sebebiyet vermeden konunun taraflarını göreve davet etti.

 

VATANDAŞLARIN FACİA YAŞAMASINI BEKLİYORLAR






Konu ile ilgili ilk olarak açıklamalarda bulunan Müteahhit Vedat Arslan, “26 yıldır İnegöl’de hizmet ediyorum. Ne kadar bu konu ile ilgili bilgilendirme yapsak da, dikkate alınmadı. Vatandaşların facia yaşamasını bekliyorlar. Orhaniye Halkı bu konuda çok rahatsız” dedi.

 

İLLA BİRİ BURDA KAZAYA KURBAN MI GİTMESİ LAZIM

Bir diğer mahalle sakini İbrahim Ekin, “Bu olay 186’ya bildirildi. 186 bize dedi ki, “arkadaşlar gelip kontrol edecek. Yine yok bir şey. Bu bir tehlikedir. Yani illa biri burada kazaya kurban mı gitmesi lazım… Bu andan sonramı tedbir alınacak. Vatandaş bir gün faturasını ödemezse gelip kesiyorlar elektriği. Bir arıza olsa bildiriyorsun gelmiyorlar. 6 Ay oluyor bunu bildireli ama ilgilenmiyorlar. İlgilenmeyeceklerse özelleştirmeden çekilsin, tekrar devlet gelsin ve biz devletten isteyelim isteyeceğimizi. Bunlar özelleşti ne hizmet geliyor, ne arıza için geliyorlar ama hızlı hizmet yapılması gerek işler yapılmıyor” dedi.

 

HİZMET YOK

Sokak lambalarının da yapmadığını belirten Ekin, ““İnegöl’de belki 300 sokağın lambası yanmıyor. Bizim sokağımızda buna dâhil. Sokak lambalarımızda yanmıyor. Burada yaşlı var, çocuk var, sakat var, özürlü var. Bunlar aydınlıkta gelip gitmesi gereken insanlar değil mi? Bunlar faturalarını ödemiyorlar mı? Hepsi ödüyor. Ama buna rağmen hizmet yok” şeklinde konuştu.

 

BİRİNİN HAYATINA MAL OLSA, O ZAMAN DAHA MI İYİ OLACAK

Yetkilileri aradıklarını ama bir çare bulamadıklarını belirten Nazif Erkan, “Bizde aradık. Burada teller birbirine vuruyor. Aradık geleceğiz dediler. Bugün geleceğiz, yarın geleceğiz derken bu insanların ölmesi mi lazım. O zaman mı geleceksiniz dedim. Onlarda bana ya işte geleceğiz ilgili yerlere söyledik dediler. Yarın bu direk burada yıkılsa, birinin hayatına mal olsa, o zaman daha mı iyi olacak yani. O zaman mı gelip yapacaklar. Biz bunun acil bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Biz bir güne bir gün elektrik paramızı aksatmadan yatırdık. Bunun karşılığı bu mu mudur? Hizmet şu anda sıfır” ifadelerini kullandı.

 

BOMBA PATLARMIŞ GİBİ SES GELİYOR

Son olarak konuşan Emine Ceylan,  “2 defa bomba gibi patladı. Gece korkarak uyuyoruz. Belki on defa aradık ama ne gelen var ne giden. Bazen kıvılcımlar çıkıyor. Bomba patlarmış gibi ses geliyor” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş