Veteriner adayları sektör temsilcileri ile buluştu

Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi’nin Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile birlikte gerçekleştirdiği en önemli organizasyonlardan biri olan VESSPA (Veteriner Hekimlik Sektörü Sektörel Panorama) organizasyon 4 gün süren etkinliklerle tamamlandı.

Yayınlama: 12.10.2015
506
A+
A-

Veterinerlik Fakültesi öğrencilerine sektörü tanıtmayı amaçlayan organizasyona bu yıl 800 öğrenci katıldı.

 

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 8-11 Ekim tarihlerinde bu yıl 5.si gerçekleştirilen organizasyon, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen veterinerlik fakültesi öğrencilerini, sektör temsilcileri ve akademisyenlerle buluşturdu. Sektörde faaliyet gösteren firma temsilcileri ile akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı U.Ü Veterinerlik Fakültesi Mete Cengiz Salonu’nda gerçekleşen organizasyonda, at oturumu, petshop oturumu ve kanatlı oturumu gerçekleştirildi. Öğrenciler, oturumlarda konuşmacılara merak ettikleri soruları birebir yönlendirerek bilgilerini pekiştirirken, organizasyon kapsamında düzenlenen teknik geziyle de, başta Türkiye Jokey Kulübü’nün Karacabey’deki tesisleri olmak üzere çeşitli firmaların faaliyet alanlarında incelemelerde bulunma şansını yakaladılar.






 

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, VESPA’nın bu yıl 5. kez düzenlendiğini ve artık geleneksel hale geldiğini söyledi. VESSPA organizasyonun Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek oluşturan önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Sağlam, “Sektör ve öğrenci buluşmasına ev sahipliği yapan organizasyon, veteriner hekimlik fakültesinde okuyan öğrencilerimize vizyon ve misyon kazandırmayı amaçlıyor. Etkinliğimize katılan öğrencilerimiz, sektör temsilcileriyle birebir temas ederek, kendilerini gelecekte karşılaşacakları pozisyonlara hazırlama imkânı buluyorlar. Mezun olduktan sonra mesleğe atılırken ve sektöre girerken daha bilinçli davranma şansı yakalıyorlar” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş