“Yayanın hakkı gasp edilemez”

İnegöl Belediyesi merkez binasında dün gerçekleştirilen Encümen Toplantısı’nın ardından basın açıklamasında bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaldırım işgalleri, kaldırımlarda bulunan levha, panolar ve oto pazarı ile ilgili konulara değindi. Özellikle kaldırım işgalleri hakkında geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirten Aktaş, “Adı üstünde bunun adı kaldırım işgali. Bunun adı yaya yolu işgali. Bizim kimsenin hakkını gasp etmek gibi bir şeyimiz asla ve asla olamaz. Yani birileri de bunu, tekrar kahvehanelerde sandalyeler dışarıya çıksın, tekrar 30-40 cm yer olsun gibisinden işi bir yerlere taşımaya çalışıyor ama ben herkesin kendini savunmasına, hak aramasına saygı duyuyorum” dedi.

Yayınlama: 11.02.2015
535
A+
A-

Özellikle engelli ailelerin kendisini arayarak teşekkür ettiğini belirten Alinur Aktaş, kaldırım işgallerine yönelik olan uygulamayla beraber İnegöl’ün cadde ve sokaklarında güzelleşmelerin olduğunu belirtti. Aktaş ayrıca oto pazarının da yine belirtilen noktada devam edeceğini söyledi.

 

TESPİTLERİMİZİ YAPTIK






Kaldırım işgalleri hakkında açıklamalarda bulunan Aktaş, “Çevre Sağlık Komisyonu ile başlayan 6 aylıkbir çalışma neticesinde hepimizin bildiği gibi Aralık ayında bir karar almıştık. Ve 2 Şubat tarihinden itibaren uygulamaya girmek üzere İnegöl’deki kaldırım işgalleri ile alakalı, uygulamadan bahsetmiştik. Bu konu ile alakalı farklı STK’larla, kamuoyu araştırmalarıyla, anketlerle çalışmalar yapmıştık. 2 Şubat tarihi itibari ile uygulamayı devreye soktuk. Oda başkanlarımızın da sosyal medya üzerinden şikâyet ettikleri, kamu kurum ve kuruluşlara ait panolar, levhalar, yine belediyemiz tarafından tahsis edilen büfelerle alakalı söylemler vardı.  Onlarla ilgili tespitlerimizi yaptık” dedi.

 

İŞİN ARKASINDAYIZ DİYEN BAZI ODA BAŞKANLARININ İMZALARI VARDI

Aktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: En son 6 Şubat Cuma akşamı yaptığımız meclis toplantısına oda başkanlarımız girdi. İki oda başkanımız vardı aslında orda. Mesela o gün itirazını söyleyen Pazarcılar Odası Başkanının imzası yoktu orda. Ama o gün kesinlikle biz bu işin arkasındayız diyen bazı oda başkanlarının imzaları vardı orda. Bende anlamadım açıkçası. Ama biz vakti zamanında bununla alakalı gerekli yerlere söylemlerde bulunduğumuzu, ben özellikle ifade etmek istiyorum.

 

CEZA YEMEYE MARUZ KALACAKLARDIR

Hem esnaflarımızın hem de vatandaşlarımızın, artık kaldırımların tamamen boşalması ile beraber, araçların müthiş bir parklanma sıkıntısı oluşturduğunu beyan ediyorlar. Bununla alakalı kendilerine ceza uygulanıyor. Özellikle buradan otomobil kullanan sürücülere çağrımız; asla ve asla araçlarını kaldırımlara çekmesinler. Dolayısıyla ceza yemeye maruz kalacaklardır. Bunu ifade etmek istiyorum.

 

BİSİKLET VE MOTOSİKLETLERE BORDO-BEYAZ PARK YERLERİ

Yine bisiklet, motosiklet için park yerleri tespit ettik. Şuan imalatları devam ediyor. Bordo beyaz, İnegölspor kurumsal renkleri olmak üzere. Bu uygulamaların da şehrin farklı yerlerinde, inşallah en yakın zaman içinde, Fen İşleri Müdürlüğümüzce uygulamaları yapılacak.

 

İLGİLİ KURUMLARLA YAZIŞMALAR YAPTIK

Kamu kuruluşlarına ait panolar var. Elektrik panoları var. Farklı Panolar var. Kutular var. Bunlarla ilgili ilgili kurumlarla yazışmalar yaptık. Özellikle yayanın sirkülasyonuna engel olan yerlerle ilgili, düzenleme çalışmalarının yapılması için. İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilmiş ekmek büfeleri, daha önce verilmiş, bizim dönemimizde de devam eden uygulamalar var. Yani biz yeni b,r büfe yeri asla vermiyoruz, bunu özellikle söylemek istiyorum. Bu büfelerin de kaldırımları işgal eden yerleri ile ilgili farklı alternatif, farklı bir yere nasıl kaydırabiliriz noktasında şu an tek tek tek çalışmaları yapılıyor. Zabıta Müdürlüğümüz marifeti ile farklı alternatifler üzerinde çalışılıyor.

 

ÖZELLİKLE ENGELLİ ALANLARI İLE İLGİLİ SORUNLAR ÇIKTI

Kaldırımlar boşalınca, hatalarımızı görmeye başladık. Oynayan taşlar, üzerine araç çıkarılmasından kaynaklanan sıkıntılar, özellikle engelli alanları ile ilgili sorunlar çıktı. Dünden itibaren Fen İşleri Müdürlüğümüz marifeti ile havanın müsaade etmesine paralel olarak tarıyoruz ve onların tamiratlarını da yapmış olacağız.

 

İNEGÖL’ÜN CADDE VE SOKAKLARI GÜZELLEŞMEYE BAŞLADI

Ben özellikle esnafımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Ufak tefek aksaklıklar var. Müracaat yerini değiştirenler var. Değişimi bitirmiş olanlar var. Vitrinlerini değiştirmeye çalışanlar var. Adı üstünde bunun adı kaldırım işgali. Bunun adı yaya yolu işgali. Bizim kimsenin hakkını gasp etmek gibi bir şeyimiz asla ve asla olamaz. Yani birileri de bunu, tekrar kahvehanelerde sandalyeler dışarıya çıksın, tekrar 30 -40 cm yer olsun gibisinden işi bir yerlere taşımaya çalışıyor ama ben herkesin kendini savunmasına, hak aramasına saygı duyuyorum. Dolayısıyla bu güzellikle emeği olan katkısı olan her kim varsa, başta anlayış gösteren esnafımız olmak üzere hepsine teşekkür ettiğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Proje çok iyi gidiyor. İnegöl’ün Cadde ve sokakları güzelleşmeye başladı. İnşallah uygulama devam ettikçe daha da güzelleşecek.

 

OTO PAZARI AYNI NOKTADA DEVAM EDECEK

İnegöl’de galericilik işi yapan esnaflarımızın kullandığı bir OTOKOOP var. Farklı şehirlerde olduğu gibi… Tabi bu pazar İnegöl Belediyesi tarafından oluşturulmuş ve gerçekten esnafa hediye edilmiş bir pazar. Ve bu manada esnafımız Mer-Pa’da yer açıyordu. Her şehirde OTOKOP vardır ama hariçten oto pazarı oluşturulur. Tabi biz Mer-Pa’nın yıkılması ile beraber esnafımızdan gelen isteklerle beraber, Nikâh Dairesi’nin bulunduğu alanda pazar kuruldu. Bununla alakalı basına çıkıp söylemlerde bulunan arkadaşlar var. Bizim kimsenin işini bozmak gibi birşeyimiz yok. Biz daha önce Mer-Pa’da 180 -190 aracı misafir ederken, bu hafta 135 araç misafir etmişiz. Dolayısıyla oto pazarı uygulamamızın bu Cumartesinden itibaren yine devam edeceğini söylemek istiyorum. Özellikle OTOKOP ile oto pazarın karıştırılmamasını söylemek istiyorum. OTOKOP yılın 365 günü hizmet veren otomobil satış noktasıdır. Oto pazarı ise haftada bir gün işin meraklılarının, ilgililerinin buluştuğu özel, bağımsız bir alandır. Dolayısıyla bu manada OTOKOP’taki üyelerden bu işin olmamasını isteyenler vardır ama olmasını isteyen bir çok vatandaş var. Bu geleneksel bir pazar haline dönüşmüş artık. Bu uygulamanın devam edeceğini özellikle ifade etmek istiyorum.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş