Yeni yatırımlar yolda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa’nın doğusunda yeni ulaşım yatırımlarının programa alındığını bildirdi.

Yayınlama: 19.11.2014
1.147
A+
A-

Vekil Şahin, genişletme çalışmaları süren İnegöl Yenişehir, İnegöl Oylat yollarında yeni köprülerin yapımı, asfaltlama çalışmaları ve Ankara yolundaki alt geçit çalışmalarının ihale sürecinin başladığını, çalışmalara Nisan ayıyla başlanmasının hedeflendiğini söyledi.

 

ANKARA YOLUNA İKİ ALT GEÇİT İKİ TANE DE KÖPRÜ YAPILACAK






Şahin Bursa Ankara Karayolu’nda Kozluca Mahallesi’ne araçların geçebileceği alt geçit yapılacağını, Mesudiye Mahallesi’nde 25 yıl önce yapılan alt geçidin de genişletilerek yaya ve araç geçişinin rahatlatılacağını ayrıca Mezit 3 ve Mezit 4 Köprülerini de yeniden yapılacağını belirtti.

 

YENİŞEHİR VE DOMANİÇ YOLLARINA KÖPRÜ ALT GEÇİT VE ASFALT YAPILACAK

Duble yol ve genişletme çalışmalarına geçen yıl başlanan İnegöl Yenişehir yolunda, Hamzabey Deresi üzerine ikinci köprü ve Kocasu Deresi üzerine de daha geniş ve yeni köprü yapılacağını bildiren Vekil Şahin, Oylat turizm yolunda yolundaki çalışmalara da Ankara Yolu Gündüzlü arasında yaklaşık 7 kilometre sıcak asfalt yapılarak devam edileceğini belirtti. Şahin, İnegöl Domaniç yolunda da, Hamamlı’daki keskin virajın düzeltilerek yeni bir köprü yapılacağını ve Tahtaköprü’ye de araç geçişine uygun alt geçit yapılacağını ifade etti.

 

İHALE HAZIRLIKLARI BAŞLATILDI

Vekil Şahin, yatırım programına dün alınan çalışmalar için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün ihale hazırlıklarına başladığını belirterek, “Önemli bir aksilikle karşılamazsak bu çalışmalara önümüzdeki Nisan ayında başlamayı ve hızla tamamlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu

 

TÜRKİYE KAZANIYOR

AK Parti’nin yolu medeniyet olarak gören bir anlayışla hareket ettiğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, 2002 öncesinde sadece 6 ilin bölünmüş yolla birbirine bağlı olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizin geri kalan kısmında çok kötü yollar vardı. Birçok yolda iki araç yan yana zor geçiyordu. Bugüne kadar 50 milyar liraya yakın yatırım yaparak 81 ilimizi ve aynı zamanda da birçok ilçemizi duble yollarla birbirine bağladık” dedi. Türkiye’de 2002 yılında 6,101 kilometrelik bölünmüş yol olduğunu, bugün 22 bin kilometreyi geçen bölünmüş yola ulaşıldığını söyleyen Şahin, “Bir yandan da otoyol, hızlı tren, havaalanı, tüp geçit ve asma köprüler yapıyoruz. Bundan ülkemiz kazanıyor. Çünkü bu yollar zaman ve yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu tasarruf yılda 10 milyar lira varıyor. Çevre daha az kirleniyor, ekonomimiz canlanıyor” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş