Yenimahallede Kuş Borsasına Yoğun İlgi

Başkent Kanarya Sevenler ve Üretenler Derneği, kuş yetiştiricileri ile meraklılarını Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde buluşturdu.

Yayınlama: 05.02.2017
839
A+
A-

Kuşseverlerden yoğun ilgi gören “Kuş Borsası”nda kuş yetiştiricilerini ev sahibi olarak Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ağırladı. Türkiye’nin değişik illerinden gelen kuş üreticileri, yüzlerce çeşit kuşu satışa çıkardı. Kuş seslerinin yankılandığı merkezde muhabbetten papağana, kanaryadan süs güvercinine kadar yaklaşık 10 bin egzotik kuş 50 TL ile bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla kuşseverlerin beğenisine sunuldu. Tüm stantları gezerek vatandaşlar ve kuş yetiştiricileri ile sohbet eden Yaşar, borsanın tek kadın kuş yetiştiricisi Zeliha Rana Osma’yı da ziyaret etti. Osma’nın standındaki kuşları inceleyen Yaşar, 5 senedir kuş yetiştirmekle uğraştığını söyleyen Osma’yı tebrik etti.

“Bakamayacağınız hayvanı almayacaksınız”

Etkinliğin yeni nesillere hayvan ve doğa sevgisini aşılamada örnek olacağını vurgulayan Yaşar, “Kuşlar ve diğer hayvanları beslemek, onlarla ilgilenmek insana mutluluk verir ve stres attırır. Hayvanlarında sevgiye ihtiyacı var. Ama burada en önemli konu her zaman söylüyorum, bakamayacağınız hayvanı almayacaksınız. Onların da bir canlı olduğunu unutmayalım, sonra bakamayıp sokağa atmayalım. Biz yerel yönetimler olarak sokak hayvanlarına elimizden geleni yapıyoruz. Barınaklarımız da her türlü bakımları yapılıyor. Ayrıca bugün burada olduğu gibi derneklerimize de destek olmaya devam edeceğiz” dedi.






“Bu tip etkinliklerle kuş kalitesi artıyor”

Yaşar’a teşekkürlerini sunarak kuş figürlü duvar saati hediye eden Başkent Kanarya Sevenler ve Üretenler Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Aydın ise, “Bu tip etkinliklerle kuş kalitesi artıyor. Uluslararası yarışmalara kuş gönderiyoruz, dereceler elde ediyoruz. Ama bizim asıl amacımız yeni nesillere bir hobi kazandırarak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Hayvan ve doğa sevgisini aşılamak” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş