Yoksulluk zinciri kırılıyor

Türkiye’nin orta insani gelişmişlik düzeyinden yüksek insani gelişmişlik düzeyine yükseldiği belirten AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, hükümetin uyguladığı sosyal yardım ve hizmet modelleri sayesinde mutlak yoksulluk zincirini kırdığını söyledi.

Yayınlama: 22.05.2014
1.023
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’nin sağladığı siyasi ve ekonomik istikrar ile uygulanan mali disiplin politikaları sayesinde sosyal politikalarında hızlı bir gelişme sağladığını ve özellikle sosyal yardımlara ayrılan kaynakların katlanarak arttığını söyledi.  Şahin,  AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana Bursa’da birçok sosyal projenin yaşama geçirildiğini, yine çok sayıda projenin de halen devam ettiğini belirtti.

 

KAYNAKLAR 15 KAT ARTTI…






Yaptığı açıklamada, 2002 ile 2013 yılları arasında sosyal yardım ve hizmetlere ayrılan kaynağın 15 kat arttığını bildiren Şahin, 2002 yılında sosyal yardım ve hizmetlere 1 milyar 376 milyon lira harcanırken, 2013 yılında bu rakamın 20 milyar 932 milyon liraya yükseldiğine değindi. Şahin, bu süreçte, sosyal yardım ve hizmet niteliğindeki harcamaların Gayri Safi illi Hâsıla’ya oranın üç kat artarak yüzde 0,5’ten, yüzde 1,47’ye yükseldiğini vurguladı.

 

İNSANİ GELİŞMİŞLİK DÜZEYİ

Hüseyin Şahin, Türkiye’nin uyguladığı sosyal politikalar sayesinde mutlak yoksulluk zincirini kırdığını, OECD ülkelerinde olduğu gibi insani gelişim kriterine yöneldiğini söyledi.  OECD raporlarına göre Türkiye’nin 2000’li yıllarda gelir dağılımını en ciddi iyileştiren ülkelerden biri olduğunu açıklayan Şahin, Türkiye’nin ‘orta insani gelişmişlik’ düzeyinden ‘yüksek insani gelişmişlik’  düzeyine yükseldiğini ifade etti.  

 

İnsanların daha kaliteli yaşam sürdürebilmesi için sosyal destek programlarının yaşama geçirildiğini anlatan Şahin, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza, eşi vefat etmiş kadınlarımıza, şehit yakınları ve gazilere muhtaç asker ailelerine, korumaya muhtaç çocuklara ve ailelerine yönelik hizmet modelleri uygulanıyor. Amacımız, hak temeli ve insan odaklı sosyal politikalarla yoksullukla mücadelede başarılı olmak” dedi.

 

SOSYAL PROJELERDE BURSA’NIN DURUMU

Hüseyin Şahin, sosyal yardım ve hizmet modelleri uygulamalarına ilişkin Bursa’da bitirilen ve devam eden projelerle ilgili de bilgi verdi. Şahin, Bursa’da, 2007-2009 yılları arasında Sevgi Evleri,  Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ile Engelsiz Yaşam Merkezi projelerinin tamamlandığını kaydetti. Şahin,  Yenişehir’de TOKİ aracılığı ile yapımına başlanan Huzurevi inşaatının devam ettiğini,  Bursa’ya yapılacak Koruma ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi için arsa arandığını, Sosyal Hizmet Merkezi ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü Hizmet binasının ise ihale aşamasında olduğunu ifade etti. Şahin, 2013 yılında Bursa’ya çeşitli sosyal merkezler için 155 milyon 743 bin lira harcama (cari) ödeneği, projelerin tamamlanması için de 838 bin lira yatırım ödeneği gönderildiğini sözlerine ekledi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş