Zaferin sergisi

İnegöllü sanatçı Reytan Mestan tarafından hayata geçirilen “Çanakkale Zaferi” temalı Yakma Resim Sergisi, düzenlenen açılış töreniyle Kent Müzesi’nde görücüye çıktı.

Yayınlama: 19.03.2016
420
A+
A-

Serginin 18-30 Mart tarihleri arasında açık kalacağı öğrenildi.

 

İnegöl Belediyesi tarafından açılan kurslarda yetiştikten sonra kendisini geliştirerek sanatına yeni bir boyut kazandıran Reytan Mestan’ın yaklaşık 2 aydır üzerinde çalıştığı “Çanakkale Zaferi” temalı Yakma Resim Sergisi dün düzenlenen açılış töreni ile Kent Müzesi’nde beğeniye sunuldu. Düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.






 

VEFA BORCUM

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanatçı Reytan Mestan; çok özel bir sergiyi açacaklarını belirterek, “Böyle özel bir günde bu sergiyi açtığım için hem mutlu hem de çok heyecanlıyım. Çok meşakkatli bir işti. Aileme anlayış gösterdikleri için teşekkür ederim. Gençlik Merkezindeki arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnegöl Belediyesi, Kent Müzesi ve Gençlik Merkezi’ne benim vefa borcum adı altında armağanımdır. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Mestan’ın ardından kürsüye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl Kent Müzesi, Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye’de sektöründe ilk olmasıyla yoluna devam etmektedir. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada İnegöl Kent Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Daha önce evimize, kurumumuza gelen misafirimizi İnegöl’de nereye götürebiliriz diye kara kara düşünürken, artık böyle bir düşünceye gerek kalmamış ve ilk adres olarak Müzenin yolunu tutmuşuzdur. Müzemiz; İnegöl tarihinin her dönemine ışık tutan ve her geçen gün kendini yenileyen bir yapıya sahiptir. Bu gelişimini; müzemizin bitişiğinde projelendirdiğimiz İnegöl Mobilya Müzesi ile daha da taçlandırdık. Ayrıca kurulduğu günden bugüne gerek sosyal gerekse de kültürel anlamda birçok etkinliğe ev sahipliği yapan İnegöl Kent Müzesi, İnegöl’ün kültür merkezi olmaya da devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

16 TABLO YER ALIYOR

Taban, “18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle Türk ve dünya tarihi açısından büyük öneme sahip, ulusumuzun, en ağır şartlar altında askeri ve ekonomik gücü mukayese edilemeyecek ölçüde fazla olan itilaf devletlerine karşı tek ruh, tek yumruk olduğu böyle özel ve anlamlı bir günün yıldönümünde düzenlediğimiz ve Kent Müzemizin 65. sergisi olan Reytan Mestan Yakma Resim Sergisi’nin açılışını gerçekleştirmek için bu güzel mekândayız. İNESMEK’in ilk kursiyerlerinden olan ve hala aktif bir şekilde kurslara iştirak eden Reytan Mestan hanımefendinin, öğretici Ayhan Ali Çavuşoğlu’ndan öğrendiği yakma rölyef tekniğinden örnekleri bu sergide bulacağız. Ayrıca böyle yetenekli kişilerin ortaya çıkmasına vesile olan İNESMEK kurslarımızın, yetenekleri açığa çıkarmada ve kişilerin kültürel hayatına yaptığı katkıyı göz ardı etmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Bu ve buna benzer kişisel sergileri açmaktaki amacımız ise; insanların her yaşta üretebileceğini göstermek, kişisel yeteneklere imkân tanımak ve İnegöl’ün sanat ve kültürel hayatına katkı koymaktır. Sergimizde Çanakkale Savaşı ve Zaferini konu alan 16 tabloya uygulamasıyla ortaya çıkan çalışmalar, 18- 30 Mart tarihleri arasında halkımızın izlenimine sunulacaktır. Kent Müzesi Sergi Salonu’nda izlenime açılacak bu sergi bizim için, özel bir anlam da ifade etmektedir. İNESMEK’in kuruluşundan bugüne kadarki süreçte kendisi için çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Reytan Mestan, yapmış olduğu bu çalışmaları İnegöl Belediyesi’ne, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne hediye etmek, böylelikle bir nebze de olsun vefa borcunu ödemek istemektedir. Ayrıca tarihin yeniden yazıldığı yedi düvele karşı savaşılarak destan yazıldığı Çanakkale’de Nusret Mayın Gemisi 26 kutlu mayınla, Seyit Onbaşı 276 kiloluk top mermisiyle, Yahya Çavuş 57. Alayla ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nice adsız sansız vatan evladıyla kahramanlaşarak, bizlere asırlarca hafızalarımızdan silinmeyecek bir destan ve Çanakkale ruhu emanet ettiler. Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen bu ölümsüz mücadeleyi millet olarak çok iyi idrak ederek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bizlere bu güzel vatanı emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilerek yolumuza devam etmek ümidiyle, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarken,  bu anlamlı ve özel serginin oluşmasını sağlayan Sayın Reytan Mestan Hanımefendiye ve katkısı geçen herkese teşekkür eder, sergimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Recep DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş