Zaman İyilik Zamanı Bu Ramazan ve Her Zaman

Yenişehir İlçe Müftüsü ve İnegöl Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır, bu yıl Ramazan ayında “Zaman İyilik Zamanı Bu Ramazan ve Her Zaman” temasının işleneceğini belirterek tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini kutladı.

Yayınlama: 17.06.2015
801
A+
A-

Yenişehir İlçe Müftüsü ve İnegöl Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır, dün İnegöl İlçe Müftülüğü makamında basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

 

ÇOCUKLARA KARŞI HOŞGÖRÜLÜ OLALIM






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yenişehir İlçe Müftüsü ve İnegöl Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır, “İnegöllü kardeşlerimizin, memleketimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum. İnegöl’ümüzde Allah nasip ederse Ramazan ayı faaliyetleri çerçevesinde bir dizi etkinliklerimiz olacak. Allah nasip ederse yarın itibariyle akşam ilk teravihi kılmış olacağız ve Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece sahura kalkarak Perşembe günü de Allah nasip ederse ilk Ramazan orucunu tutmuş olacağız. Ramazan ayı boyunca sabah ezanları imsak vaktinde okunacak. Ezan ile birlikte yeme ve içme kesilecektir. Ayrıca minarelerdeki kandiller imsak ile birlikte sönmüş olacaktır. Hatimli teravih namazı Burhaniye, Yıldırım ve Cuma Camilerinde kılınacaktır. Ramazan ayında kadınların camilerde rahat bir şekilde ibadet edebilmeleri, mukabele dinleyebilmeleri, teravihlere katılabilmeleri için camilerimiz uygun hale getirilmiştir. Tüm camilerimizde Ramazan boyunca hem kadın hem erkek cemaate yönelik her gün Allah nasip ederse mukabele okunmuş olacaktır. Ramazan ayı boyunca her gün öğle ve yatsı namazlarından önce merkezi sistem aracılığı ile tüm camilerimizde vaaz ve nasihat programları yapılacaktır. Çocukların camilere gelmeleri için görevlilerimiz ve cemaat tarafından teşvik edilmeleri ve bu konuda çocuklara karşı yumuşak davranılması, yaramazlıklarına karşı hoşgörülü davranılmasını tavsiye ediyoruz. Zaten bu da iyiliklerden sayılmaktadır” dedi.

 

İSHAKPAŞA’DA KUR’AN ZİYAFETİ

Bakır, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene Ramazan ayının ana teması olarak ‘Zaman İyilik Zamanı Bu Ramazan ve Her Zaman’ adı altında bir tema işlenecek. Çocuklara iyi davranmak iyiliklerin başında gelmektedir. Fitre ve zekât bağışlarının Kur’an Kursu öğrencilerine ve muhtaç olan kimselere takdim edilmek üzere İnegöl Diyanet Vakfı şubemize hayırseverlerin, bağış yapmak isteyenlerin imsakiyede yazılı olan bağış ve zekât hesaplarına yatırmalarını bekliyoruz. Ayrıca yarın inşallah ilk teravih namazına başlanacağı için İnegöl Belediyemiz ile birlikte İshakpaşa Camii’nin bahçesinde Mısırlı hafız Muhammet Taha tarafından bir Kur’an-ı Kerim ziyafeti verilecektir. Herkesi bu Kur’an ziyafetini dinlemeye çağırıyoruz. Bu ziyafet ile Ramazan etkinliklerimizi başlatacağız. Ramazan-ı Şerif, ülkemiz, milletimiz, İnegöllü kardeşlerimiz için hayırlara vesile olsun. Bu mübarek ayda gizlenmiş olan Kadir gecesinin faziletinden istifade etmeyi, Ramazan Bayramına erişmeyi, Rabbimizin rızasına ulaşmayı yüce Allah’tan niyaz ederim. Allah şimdiden oruçlarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş